Performanta superba pentru Mick Schumacher la prima lui cursa in Formula 2

Sambata, 30 Martie 2019, ora 15:295366 citiri
Performanta superba pentru Mick Schumacher la prima lui cursa in Formula 2
Foto: autosport.com

Pilotul de Formula 2 Mick Schumacher, baiatul fostului mare pilot de Formula 1 Michael Schumacher, a debutat cu dreptul in F2, anticamera "Marelui Circ".

Tanarul german de 20 de ani a terminat pe locul 8 in prima sa cursa de Formula 2, disputata pe circuitul din Bahrain, ceea ce ii confera insa un mare avantaj pentru cursa cu numarul 2, care va avea loc duminica de la ora 18.

Micul Schumacher a inceput prima cursa de pe pozitia 10 a grilei de start intr-un monopost Prema Racing. Locul 8 pe care a terminat i-a adus 4 puncte in clasamentul general dar si pole position-ul pentru cursa cu numarul 2.

Campion anul trecut in Formula 3, Mick participa acum in F2, o adevarata poarta de intrare catre cel mai important eveniment automobilistic, Formula 1.

La Formula 2 au loc cate 2 curse la fiecare Mare Premiu. Iar ocupantii primelor 8 locuri din cursa de sambata pleaca in ordine inversa duminica, asa ca din acest motiv tanarul Schumacher va bifa primul pole position din cariera in Formula 2, la chiar primul lui Mare Premiu.

Mick Schumacher va testa saptamana viitoare in premiera si doua monoposturi de Formula 1, unul de la Ferrari si unul de la Alfa Romeo.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News