O mie de zile de la accidentul lui Michael Schumacher, cazul care a indurerat o lume intreaga

Vineri, 23 Septembrie 2016, ora 19:00 17370 citiri
Foto: Hepta.ro

Pe 29 decembrie 2013, o veste teribila avea sa zguduie lumea sportului. Michael Schumacher a suferit un accident pe o partie de schi din Franta si inca din primele clipe a fost clar ca situatia este extrem de grava.

Au trecut o mie de zile de la tragicul accident, iar vestile despre starea de sanatate a multiplului campion nu sunt datatatoare de sperante pentru o recuperare miraculoasa.

In ultimii doi ani, singurele comunicate oficiale ale familiei anuntau ca "Michael face progrese mici". Ce inseamna acest lucru? Nimeni nu poate spune cu exactitate, in conditiile in care familia a hotarat sa adopte o atitudine discreta.

"Orice lucru pe care l-am spune ar da nastere unor speculatii", a explicat managerul lui Schumacher, Sabine Kehm, pentru cotidianul Blick.

Spusele lui Kehm sunt argumentate si de isteria creata in anumite ziare din presa internationala in ultimii ani. O publicatie din SUA a anuntat la un moment dat moartea lui Schumacher, in timp ce alta din Germania a sustinut ca acesta poate sa mearga din nou.

In realitate insa, Michael se afla in continuare in locuinta sa din Elvetia, unde este ingrijit de o echipa de medici, sub atenta supraveghere a familiei.

Pe fondul situatiei cu care se confrunta, Schumacher a pierdut foarte mult in greutate si ar cantari undeva pe la 40 de kilograme.

Schumacher a iesit din coma in vara anului 2014 si, din informatiile facute publice de apropiatii sai, isi poate misca degetele, dar este in continuare imobilizat.

Ce sanse de recuperare mai are multiplul campion? Chiar si specialistii sunt rezervati in a mai exprima opinii despre acest subiect, avand in vedere ca familia nu a mai oferit noi detalii.

Ziarul Blick aminteste insa de cazul fostului motociclist Reinhold Roth, asemanator cu cel al lui Schumacher. Acesta a suferit un accident in 1990, iar de 26 de ani se afla intr-o stare similara cu cea a multiplului campion de Formula 1.

C.S.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News