Familia lui Michael Schumacher a facut public ultimul interviu acordat de fostul campion mondial

Joi, 22 Noiembrie 2018, ora 07:06
5044 citiri
Familia lui Michael Schumacher a facut public ultimul interviu acordat de fostul campion mondial
Foto: michael-schumacher.de

Familia lui Michael Schumacher a facut public ultimul interviu acordat de fostul campion mondial inainte ca acesta sa fie victima unui grav accident pe o partie de schi din Franta.

Interviul a fost publicat pe site-ul oficial al lui Michael si a fost realizat in decembrie 2013, cu cateva zile inaintea accidentului.

El nu a mai fost publicat insa la acel moment din cauza problemelor de sanatate ale fostului campion. Familia a decis totusi sa-l faca public la cinci ani distanta, din dorinta de a pastra vie amintirea lui Michael Schumacher.

In cadrul interviului, Schumacher vorbeste, printre altele, de modelele pe care le-a avut in tinerete.

"Cand eram copil, l-am admirat pe Senna, dar si pe Vicenzo Spospiri. Idolul meu era insa Toni Schumacher. Dintre rivali, pe Hakkinen l-am respectat cel mai mult", povestea Schumacher.

Apoi, Schumacher a dezvaluit care a fost cel mai emotionant moment din cariera sa.

"Victoria de la Suzuka din 2000. Dupa 21 de ani fara victorie pentru Ferrari si patru ani pentru mine, am reusit sa castigam acolo. A fost o victorie senzationala si un campionat superb", isi amintea Schumacher.

Totodata, Schumacher a explicat si felul in care poti ajunge un pilot bun de Formula 1.

"E nevoie de multa pregatire, de mult exercitiu. Nu e suficient sa ai o masina buna. Nu doar ca trebuie sa fii atent la ce faci tu, dar tre sa fii atent si la ceilalti piloti. Trebuie sa muncesti mereu, in continua", a explicat acesta.

Accidentul lui Michael Schumacher, in ordine cronologica:

Michael Schumacher a suferit, pe 29 decembrie 2013, un accident pe o partie de schi din Franta, dupa ce s-a lovit cu capul de o stanca.

Fostul sportiv german a fost transportat de urgenta la spital, unde a suferit trei operatii.

Doctorii au inceput sa-l trezeasca din coma indusa in data de 30 ianuarie 2014.

Managerul lui Michael Schumacher a anuntat, pe 16 iunie 2014, ca fostul campion mondial de Formula 1 a iesit din coma si a fost externat din spitalul din Grenoble, fiind mutat in Elvetia, la o clinica din Lausanne.

La inceputul lunii septembrie 2014, Schumacher a fost mutat din nou, de aceasta data in locuinta sa.

Din acel moment, informatiile despre starea de sanatate a sportivului venite pe cai oficiale au fost tot mai putine.

C.S.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#interviu Michael Schumacher, #accident Michael Schumacher , #accident Michael Schumacher