Micul dejun are un impact vital asupra hormonilor sexuali din organism: cum influențează modul în care cineva pare atractiv sexului opus

Vineri, 08 Martie 2024, ora 06:12
3424 citiri
Micul dejun are un impact vital asupra hormonilor sexuali din organism: cum influențează modul în care cineva pare atractiv sexului opus
Meniu la micul dejun FOTO Pixabay

Oamenii de știință au descoperit că micul dejun are un impact vital asupra hormonilor sexuali din organism. Acest lucru influențează modul în care cineva pare atractiv sexului opus.

Conform cercetătorilor de la Universitatea din Montpellier, consumul unui consistent mic dejun englezesc cu carne îi face pe bărbați mai atractivi. În schimb, croissantele și brioșele bogate în carbohidrați fac ca femeile să pară mai puțin atrăgătoare, spun oamenii de știință.

Prima masă a zilei are un impact vital asupra hormonilor sexuali din organism

Oamenii de știință au descoperit că prima masă a zilei are un impact vital asupra hormonilor sexuali din organism, influențând modul în care cineva pare atractiv sexului opus.

"Rezultatele noastre servesc drept un semnal puternic al impactului pe termen lung al alegerilor alimentare nu doar asupra sănătății, ci și asupra trăsăturilor cu importanță socială, cum ar fi atracția facială", a declarat Claire Berticat, autorul principal al studiului.

Gustările bogate în amidon sau zahăr de după-amiaza, precum chipsurile sau biscuiții, pot face, de asemenea, ca bărbații să arate mai atractivi datorită impulsului de glucoză - dar nu și femeile.

Acest lucru se datorează faptului că nivelurile ridicate de zahăr din sânge, cunoscute sub numele de hiperglicemie, au un efect de îmbătrânire asupra pielii și pot suprima hormonii utilizați pentru a atrage bărbații.

Studiul, efectuat la Universitatea din Montpellier din Franța, a măsurat atractivitatea facială a indivizilor la două ore după consumul diferitelor tipuri de mic dejun.

S-a constatat că un mic dejun bogat în grăsimi și proteine, precum cel cu bacon, cârnați și ouă, a crescut atractivitatea bărbaților și, într-o măsură mai mică, a femeilor.

Consumul de carbohidrați rafinați afectează atractivitatea

Dar carbohidrații rafinați, precum cei găsiți în prăjituri și torturi, au avut efectul opus doar asupra femeilor - „încărcarea glicemică” provenită de la aceste alimente le-a făcut să arate neatractive.

Cercetătoarea Claire Berticat a spus: „Consumul de carbohidrați rafinați, fie că este imediat sau cronic, afectează atractivitatea facială.

"Am observat diferențe în modul în care bărbații și femeile au reacționat la diferite mese.

Pentru bărbați, creșterea aportului energetic în timpul micului dejun a crescut, de asemenea, atractivitatea. Cu toate acestea, scăderea atractivității rezultată din creșterea încărcăturii glicemice în timpul micului dejun a fost limitată la femei.

Investigarea modului în care consumul de carbohidrați rafinați poate influența alte trăsături influențate de hormonii sexuali ar putea oferi informații valoroase despre interacțiunea complexă dintre dietă, biologie și comportament social."

Studiul a evidențiat că obezitatea la bărbați duce adesea la scăderea nivelurilor de testosteron, în timp ce la femei poate cauza un exces de hormoni sexuali cunoscuți sub numele de hiperandrogenism.

Consumul excesiv de alimente bogate în carbohidrați poate duce la diverse afecțiuni de sănătate, inclusiv obezitate, diabet și boli cardiovasculare, scrie Daily Mail.

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a consuma carbohidrați

Doctorul Michael Mosley a descoperit că consumul de paste și pâine la cină este mai benefic pentru talia oamenilor decât consumul de pâine prăjită dimineața.

Experții credeau anterior că carbohidrații ar trebui consumați în mare parte la începutul zilei, deoarece organismul are mai mult timp să ardă glucoza pe care o eliberează.

Nerealizarea acestui lucru determină eliberarea de insulină pentru a readuce nivelurile de zahăr din sânge la normal, ceea ce se face prin stocarea excesului de zahăr provenit din carbohidrați sub formă de grăsime, determinând creșterea în greutate.

Cu toate acestea, noul studiu, difuzat în cadrul emisiunii „Trust Me I'm a Doctor” de la BBC, a descoperit că consumul de carbohidrați seara produce creșteri mai puțin dramatice ale zahărului din sânge decât consumul de carbohidrați la micul dejun, cu condiția ca restul aportului alimentar al unei persoane în acea zi să nu fie prea bogat în amidon.

Dr. Mosley sfătuiește oamenii să fie consecvenți în obiceiurile lor de consum de carbohidrați și să evite excesele la fiecare masă.

El a efectuat cercetarea împreună cu Universitatea din Surrey, solicitând voluntarilor sănătoși să consume majoritatea carbohidraților zilnici fie dimineața, fie seara.

Toți participanții la studiu au consumat aceeași cantitate de carbohidrați în fiecare zi, inclusiv pâine, paste și legume.

În primele cinci zile, aceștia au consumat majoritatea acestor alimente la micul dejun, urmate de cinci zile în care au consumat o dietă normală, înainte de a trece în cele din urmă la un mic dejun sărac în carbohidrați și cină bogată în carbohidrați pentru ultimele cinci zile.

Cercetătorii au analizat nivelurile de zahăr din sânge ale participanților pe parcursul întregului studiu.

Aglomerație mare în spațiu. Un impact cosmic a avariat stația chineză „Tiangong”
Aglomerație mare în spațiu. Un impact cosmic a avariat stația chineză „Tiangong”
Stația spațială chineză Tiangong a fost lovită de resturi spațiale în această iarnă și a rămas parțial fără energie. După aceea, China a decis să își intensifice eforturile de...
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
#mic dejun, #hormoni, #Impact, #atractivitate, #sex opus , #stiri magazin