Replica lui Nicușor Dan pentru Sorin Grindeanu: ”Bucureştiul nu e ţinut în spate de nimeni!”

Luni, 01 August 2022, ora 20:07
3094 citiri
Replica lui Nicușor Dan pentru Sorin Grindeanu: ”Bucureştiul nu e ţinut în spate de nimeni!”
Nicusor Dan, primarul Capitalei FOTO: Facebook/ Nicusor Dan

Primarul general, Nicuşor Dan, i-a transmis ministrului Transporturilor că 'Bucureştiul nu e ţinut în spate de nimeni' şi că produce 'un sfert din PIB', după ce Sorin Grindeanu a declarat că Metrorex, care cere bani de la buget, ar trebui să fie în subordinea Municipalităţii, pentru că nu i se pare corect ca un moldovean să plătească pentru transportul public al Capitalei.

"În atenţia ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu: Bucureştiul nu e ţinut în spate de nimeni! Nici de Timişoara, nici de Iaşi, nici de alte oraşe sau judeţe. Dimpotrivă, Bucureştiul e cel care contribuie la susţinerea celorlalte regiuni ale ţării, iar asta e firesc pentru dezvoltarea României.

Cu 10% din populaţia ţării, Bucureştiul produce aproximativ un sfert din PIB-ul României. Deci, bucureştenii produc mult peste media naţională, dar, cu toate astea, administraţia locală din Bucureşti nu primeşte atât cât ar trebui să primească pentru nevoile Capitalei. Asta e realitatea, iar dincolo de asta mai constat că PSD e în continuare un partid anti-Bucureşti", a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Luni, Sorin Grindeanu a declarat că s-a săturat ca disconfortul pe care îl au bucureştenii la metrou să fie folosit ca un mijloc de presiune asupra Guvernului, pentru a astupa anumite găuri de la Metrorex.

El a afirmat că este deschis pentru o discuţie cu Primăria Generală, astfel încât transportul public în Bucureşti să fie în gestiunea Municipalităţii. El a adăugat că nu i se pare corect ca un moldovean să plătească pentru transportul din Capitală.

"Vineri a fost termenul de la care au început să curgă cele 30 de zile pentru depunerea de CV-uri pentru selecţia pe 109 (n.r. - Ordonanţa de urgenţă nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice) la 5 companii, printre care şi Metrorex. Nu mă voi opri şi nu dau înapoi.

Colegii mei o să vă dea calendarul. Nu doar pentru cele 5 companii: CNAIR, CNIR, CFR Infrastructură, CFR Călători, Metrorex, ci şi pentru toate celelalte, şi este un calendar. Dar de ce am subliniat lucrul acesta? Pentru că mă aştept de la viitorul Consiliu de Administraţie şi de la viitorul director general, care îşi va prezenta planul de management în Consiliul de

Administraţie selectat pe 109, ca aceste practici legate de sumele de bani care se tot aşteaptă de la bugetul statului să se diminueze şi să se elimine în timp. Şi ca să închid: aproximativ 700 de milioane au cerut cei de la Metrorex, pe diverse capitole", a subliniat Sorin Grindeanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#metrou, #NIcusor Dan, #primarie, #transport public, #Sorin Grindeanu, #scandal , #infrastructura