Descoperire neobișnuită în Antarctica: O adevărată comoară extraterestră, cea mai mare din ultimii 100 de ani VIDEO

Sambata, 21 Ianuarie 2023, ora 01:19
14266 citiri
Descoperire neobișnuită în Antarctica: O adevărată comoară extraterestră, cea mai mare din ultimii 100 de ani VIDEO
Un meteorit uriaș a fost descoperit în Antarctica FOTO:

O echipă internațională de oameni de știință condusă de Vinciane Debaille de la Universitatea Libre din Bruxelles, Belgia, a reușit să facă o descoperire excepțională în Antarctica, una neobișnuită. Cercetătorii au găsit o adevărată comoară extraterestră, cel mai mare meteorit căzut în regiunea albă din ultimii 100 de ani, el cântărind aproape 8 kilograme.

”Mărimea nu contează neapărat când vine vorba de meteoriți, dar descoperirea unuia mare ca acesta este rară și cu adevărat emoționantă”, a spus Maria Valdes, de la Muzeul Filed și Universitatea Chicago din Statele Unite, care a participat la expediția din Antarctica, potrivit Open Access Government.

Antarctica are multe de oferit când vine vorba de vânătoarea de meteoriți. Stâncile întunecate ies în evidență pe peisajul înghețat. Clima sa uscată menține intemperii la minimum. Și chiar și atunci când meteoriții se scufundă în gheață, ei sunt adesea aduși la suprafață prin agitarea ghețarilor.

Descoperire neașteptată în adâncurile Mării Mediterane: O cameră ascunsă nemaivăzută extrem de periculoasă VIDEO

Un grup de cercetători tocmai s-a întors de pe continentul Antarctica, acoperit de gheață cu cinci meteoriți noi care includ un exemplar neobișnuit de mare.

Marea descoperire din acest transport cântărește 7,6 kilograme, plasându-l în top 100 în ceea ce privește dimensiunea meteoriților recuperați în Antarctica în ultimul secol. Având în vedere că aproximativ 45.000 au fost recuperați în acest timp, asta înseamnă o adevărată performanță, conform Science Alert.

Acest monstru din rocă spațială, care valorează foarte mult, este acum dus la Institutul Regal Belgian de Științe Naturale, unde va fi studiat îndeaproape împreună cu rocile mai mici. Oamenii de știință pot învăța multe din călătoriile pe care meteoriții le-au făcut pe planeta noastră.

Cum știi dacă hackerii au intrat în calculator sau telefon: Trei semne care îți arată și cum împiedici accesul VIDEO

În timp ce meteoriții ar putea fi mai ușor de observat în Antarctica, continentul nu este tocmai ușor de traversat, datorită condițiilor sale de frig și locația îndepărtată. Echipa implicată în această descoperire a petrecut câteva zile în sălbăticie, deplasându-se pe jos și cu snowmobilul.

„Este incitant să mergi într-o aventură explorând zone necunoscute”, spune geologul Vinciane Debaille, de la Universitatea Libre de Bruxelles din Belgia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#meteorit, #meteorit cazut pamant, #Antarctica, #meteoriti Pamant, #continentul Antarctica, #corp extraterestru misterios , #descoperire
Comentarii
Poza Maramu1976
Maramu1976
rank 1
Am crezut că au găsit ouăle lui....