”Frumusețea neagră” descoperită în Sahara: Misteriosul obiect extraterestru, unicat pe Pământ VIDEO

Joi, 14 Iulie 2022, ora 02:23
9263 citiri
”Frumusețea neagră” descoperită în Sahara: Misteriosul obiect extraterestru, unicat pe Pământ VIDEO
Meteoritul provenit de pe Marte este unicat pe Pământ FOTO: NASA

Un misterios obiect extraterestru denumit ”Frumusețea neagră” a fost descoperit în deșertul Sahara de Vest de către oamenii de știință. Acum, după un studiu efectuat de către experții de la Universitatea Curtin din Perth, Australia, s-a dovedit că meteoritul provenea dintr-un crater de pe Marte, el fiind aruncat de acolo în urmă cu 5-10 milioane de ani.

Cercetătorii, care au folosit inteligența artificială, au reușit să descopere locația exactă a originii meteoritului de pe planeta roșie, o rocă care este singurul eșantion marțian brecciat disponibil pe Pământ, potrivit Daily Mail.

”Black Beauty”, care cântărește doar 320 de grame, a condus la crearea unei noi clase de meteoriți, atunci când a fost descoperit în 2011 în deșertul Sahara din Africa. El conține mai multe fragmente unghiulare din mai multe tipuri de rocă, cimentate împreună, spun cercetătorii.

Acest lucru îl face diferit de toți ceilalți meteoriți de pe Marte care conțin tipuri de roci unice, ce au căzut pe Pământ, de-a lungul vremii. De asemenea, acest meteorit este faimos și datorită faptului că deține cea mai mare cantitate de apă dintre toți meteoriții marțieni descoperiți pe planeta noastră.

Fenomen neobișnuit în plină zi: Explozie uriașă în atmosferă de 1.800 de tone TNT VIDEO

”Pentru prima dată, cunoaștem contextul geologic al singurului eșantion marțian brecciat disponibil pe Pământ, cu 10 ani înainte ca misiunea NASA MARS Sample Return să trimită înapoi mostre colectate de roverul Perseverence, care explorează în prezent craterul Jezero”, a spus dr. Anthony Lagain de la Universitatea Curtin din Perth, Australia și autor al studiului.

Roca din meteoritul de pe Marte care a fost descoperit în Sahara provine de la impactul unui asteroid care a lovit planeta roșie, acum 5-10 milioane de ani, se arată în studiu.

Cercetătorii au folosit inteligență artificială pentru a analiza mii de imagini planetare de înaltă rezoluție de pe Marte, pentru a identifica locația exactă a celui mai important meteorit venit de acolo pe Pământ și denumit NWA 7034.

Descoperire extraordinară, ce arată că nu suntem singuri în univers: Blocuri de viață găsite în Calea Lactee VIDEO

”Frumusețea neagră” a fost aruncată de pe Marte când un asteroid a lovit suprafața planetei roșii și a creat craterul Karratha. În anul 2013, meteoritul NWA 7034 a fost datat, descoperindu-se că are o vechime de 2,1 miliarde de ani, al doilea cel mai vechi meteorit marțian căzut pe Pământ după NWA 7533.

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#meteorit Marte unic , #descoperire