Vremea rea a făcut ravagii în România. Străzi inundate sau acoperite de un „covor” de grindină. În București mai mulți copaci au căzut peste mașini

Sambata, 27 Mai 2023, ora 18:36
5931 citiri
Vremea rea a făcut ravagii în România. Străzi inundate sau acoperite de un „covor” de grindină. În București mai mulți copaci au căzut peste mașini
Arieșeni, în Alba, după o furtună cu grindină FOTO Facebook/ Meteoplus

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de averse şi vijelii, valabilă în zone din Transilvania şi Banat, în ora următoare.

UPDATE 18:30

Mai multe intervenţii ale pompierilor de la ISU Bucureşti-Ilfov au avut loc, sâmbătă după-amiază, în Capitală, unde mai mulţi copaci au căzut. Zona de află sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, la fel ca majoritatea judeţelor ţării. În multe alte judeţe, ANM a emis avertizări cod portocaliu de averse torenţiale.

Conform bilanţului transmis de ISU Bucureşti-Ilfov, sâmbătă, până la ora 18:00, echipajele din cadrul Inspectoratului au gestionat şapte intervenţii. Şase dintre acestea au avut loc în municipiul Bucureşti şi una în judeţul Ilfov.

„Acestea au constat în îndepărtarea a şase copaci şi o inundaţie la o casă. Au fost avariate şapte autoturisme”, informează reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Mare parte a ţării, inclusiv Capitala, se află, sâmbătă, sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, atenţionarea fiind valabilă până la ora 23.00.

Însă în mai multe zone din țară a plouat torențial.

Poliţiştii rutieri atenţionează că pe întreg tronsonul autostrăzii A2 Bucureşti - Constanţa se circulă în condiţii de ploaie torenţială, fiind acumulată apă pe carosabil care poate duce la acvaplanare.

La Arieșeni, în Alba, după o furtună cu grindină, străzile au fost acoperite, potrivit Meteoplus.

Și în București a plouat puternic. În zona de nord străzile au fost aproape inundate.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de averse şi vijelii, valabilă în zone din Transilvania şi Banat, în ora următoare.

Potrivit meteorologilor, până la ora 15:30, în judeţele Caraş-Severin (localităţile: Oţelu Roşu, Zăvoi, Băuţar şi Rusca Montană), Timiş (la Tomeşti) şi Hunedoara (îndeosebi în: Brad, Vaţa de Jos, Băiţa, Crişcior, Ilia, Certeju de Sus, Şoimuş, Baia de Criş, Geoagiu, Buceş, Zam, Bucureşci, Luncoiu de Jos, Gurasada, Brănişca, Blăjeni, Ribiţa, Balşa, Vălişoara, Tomeşti, Lunca Cernii de Jos, Vorţa, Bunila şi Bulzeştii de Sus) se vor semnala averse torenţiale care vor acumula peste 35 - 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie şi grindină.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ploi torențiale și vânt puternic în aproape jumătate de țară. Cât va dura vremea rea
Ploi torențiale și vânt puternic în aproape jumătate de țară. Cât va dura vremea rea
Meteorologii au anunțat că ploile vor continua până joi seară, iar în sud-estul ţării vor fi averse, descărcări electrice şi, izolat, grindină şi vijelii. În 16 judeţe din...
Ploi cu fulgere, vijelii și grindină în București. Temperaturi mai scăzute cu 15 grade față de zilele anterioare
Ploi cu fulgere, vijelii și grindină în București. Temperaturi mai scăzute cu 15 grade față de zilele anterioare
Temperaturile înregistrate la începutul săptămânii au urcat până la 32 de grade Celsius în București. Vremea însă se răcește în următoarele 48 de ore și apar ploi cu descărcări...
#meteo, #ploi torentiale, #grindina, #anm , #meteo