Viscolul și vântul cu rafale puternice au lovit mare parte din țară. Cât mai durează vremea rea VIDEO

Vineri, 26 Ianuarie 2024, ora 07:54
3240 citiri
Viscolul și vântul cu rafale puternice au lovit mare parte din țară. Cât mai durează vremea rea VIDEO
ANM a exstins avertizare de vreme severă ObservatorNews.ro

Viscolul și vântul cu rafale puternice au lovit aproape o treime din țară. Pe munte, la peste 1.800 de metri, vântul a șuierat năprasnic, iar pe Valea Prahovei instalațiile de transport pe cablu au fost oprite. Sunt anunțate fenomene meteo severe până vineri la ora 22.00.

Vineri, o rămășiță a înspăimântătoarei furtuni „Isha”, care a făcut prăpăd în Europa, va atinge și nordul țării noastre, cu ninsori și temperaturi scăzute. Din păcate, vremea rea a luat și trei vieți.

Un viscol de iarnă polară a lovit stațiunea Rânca, pe Transalpina, unde a fost în vigoare și un cod portocaliu de vreme rea. Autoritățile au emis și un mesaj RO-Alert.

Vântul a suflat cu peste 100 de kilometri, iar turiștii s-au trezit cu mașinile îngropate în zăpadă. Ca să poată pleca au fost nevoiți să le curețe.

Hărțile prin satelit arată viteza cu care vântul a spulberat zone întinse din centrul, vestul și nordul țării, colorate în violet.

Meteorologii spun că vremea rea care afectează o parte din țară este influențată de „coada” furtunii Isha, care a lovit violent vestul Europei, potrivit stirileprotv.ro.

La Sighet, în Maramureș, a nins abundent, iar stratul de zăpadă a atins opt centimetri.

Din cauza rafalelor foarte puternice, la Sinaia, instalaţiile de transport pe cablu din Valea Soarelui și Valea Dorului au rămas închise.

Situaţia este similară şi în Masivul Postăvaru, unde administratorii domeniului schiabil au fost nevoiţi să întrerupă activitatea instalaţiilor de transport.

La Bâlea Lac, la peste 1.700 de metri, a fost emisă o avertizare de vreme extremă. Puțini turiști s-au aventurat prin peisajul arctic.

de vineri, din nordul Moldovei, până în sud, spre Tulcea, vom avea ceață, vânt, polei, lapoviță și ninsori. Aceste schimbări de vreme vin ca urmare a unei părți rămase din furtuna Isha, care a făcut ravagii în nordul și vestul Europei, spun meteorologii.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Temperaturile medii în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice. Cantităţile de...
#meteo, #furtuna zapada, #viscol, #cod portocaliu, #cod portocaliu ninsori , #meteo