Vremea se schimbă radical. Din bocanci direct în sandale. Sunt așteptate temperaturi de peste 25 de grade la umbră

Duminica, 14 Mai 2023, ora 09:58
3926 citiri
Vremea se schimbă radical. Din bocanci direct în sandale. Sunt așteptate temperaturi de peste 25 de grade la umbră
Vremea se încălzește considerabil de săptămâna viitoare FOTO Pixabay

Duminică, 14 mai, vor fi înnorări în regiunile vestice și în cele sud-vestice, pe unde apar averse, iar la munte, la altitudini mari, vor fi precipitații mixte. De săptămâna viitoare sunt așteptate temperaturi de peste 25 de grade.

În rest, vreme va fi mai bună, iar temperaturile continuă să crească și se vor apropia de normal.

Doar în sud-vest se face mai răcoare. Cele mai scăzute temperaturi de 15 grade se vor înregistra în Oltenia, iar cele mai ridicate valori de 23 de grade, se vor atinge în sudul Moldovei și în nord-estul Munteniei.

Vremea în Dobrogea

Aici atmosfera va fi însorită și temperaturile cresc ușor. După prânz, se vor înregistra 22 de grade Celsius.

Se încălzește și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Predomină vremea frumoasă și la amiază se ating 23 de grade la Focșani și la Brăila.

În nordul Moldovei și în Bucovina, vremea va fi schimbătoare. Se mai adună norii și nu este exclus să plouă puțin. Temperaturile cresc cu 3...4 grade față de ziua trecută, potrivit stirileprotv.ro.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, se înnorează și e posibil plouă. Nu lipsesc perioadele cu soare, iar temperaturile cresc cu 5...6 grade fătă de ieri.

În vestul țării, se anunță vreme neplăcută, innorări și ploi în mai multe reprize. Se pot strânge cantități mai însemnate de apă, iar vântul se întețește în sudul Banatului, pe unde vor fi rafale de 60...70 km/h. Se răcoreste și la amiază vor fi cel mult 18 grade.

În Transilvania, vor fi innorări și câteva ploi slabe, dar apare și soarele pe parcursul zilei. La altitudini mari, în Carpații Meridionali, vântul suflă cu peste 80...90 km/h. Temperaturile cresc și vor ajunge pană la 22 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia, cerul rămane acoperit de nori, o să plouă din când în când și se vor strânge cantități importante de apă, mai ales în zonele de munte. Vântul va avea intensificări și temperaturile vor fi în scădere.

Vremea în București, 14 mai 2023

În București, vremea va fi schimbătoare, vântul va fi activ și se încălzește ușor. Maxima va ajunge pe la 22 de grade Celsius.

De luni 15 mai, temperaturile vor crește constant, astfel că la mijlocul săptămânii temperaturile vor ajunge la 25 de grade la umbră.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Temperaturile medii în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice. Cantităţile de...
#meteo, #caldura, #vremea, #meteo Bucuresti , #meteo