Temperaturi de final de primăvară înregistrate în februarie. Opt recorduri termice doborâte

Duminica, 25 Februarie 2024, ora 08:22
1938 citiri
Temperaturi de final de primăvară înregistrate în februarie. Opt recorduri termice doborâte
Temperaturi de final de prtimăvară înregistrate pe final de februarie FOTO: Pixabay

Meteorologii anunță vreme de final de luna mai pentru duminică, în aproape toată țara. Maximele pornesc de la 10-11 grade în nord-estul Dobrogei și ajung la 19, 21 grade în zona Munteniei, la Giurgiu.

Sâmbătă au fost înregistrate opt de recorduri termice zilnice la temperaturile, 10 stații meteo au înregistrat recorduri lunare. În cinci localități din sudul țării (Călărași, Giurgiu, Zimnicea, Medgidia și Oltenița) au fost raportate temperaturi de 22 de grade Celsius, un record absolute pentru ziua de 24 februarie

Vremea Dobrogea și Bărăgan

Vântul devine mai insistent pe parcursul zilei de duminică, iar cerul va fi parțial acoperit de nori. Dacă sâmbătă au fost 22-23 de grade în Bărăgan, duminică maximele se opresc la 18 grade, dar și acestea sunt valori cu mult peste mediile perioadei. Mai răcoare o să fie în Delta Dunării. La Sulina se vor înregistra în jur de 10 grade, potrivit stirileprotv.ro.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei vremea va fi schimbătoare, se anunță ceață dimineața și condiții de ploaie mai târziu. Vântul se intensifică și în această zonă, iar temperaturile pierd 3-4 grade față de sâmbătă. Chiar și așa, vremea rămâne foarte caldă pentru data din calendar. Se vor atinge 17-18 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina este ceață dimineața. Sunt anunțate ploi slabe, în a dou aparte a zilei. Temperaturile depășesc din nou valorile normale. Ajung pe la 14-15 grade, iar vântul devine activ și aici.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se face mai cald decât ieri. Se înnorează din când în când. Este posibil să picure trecător, iar temperaturile urcă până la 17-18 grade.

Și în ținuturile vestice se mai încălzește puțin. Maximele ajung și aici la 17-18 grade - valori anormal de mari pentru final de februarie. S-ar putea să apară câțiva nori de ploaie.

În Transilvania se mai răcește față de sâmbătă, însă tot o să fie foarte cald pentru această perioadă. La Târgu-Mureș se vor atinge 16 grade. Se mai adună norii. Apar și câteva ploi slabe, iar vântul bate mai tare în zonele de munte.

În Oltenia rămânem cu vremea caldă și se ating 14-15 grade după prânz. O să plouă puțin și în această zona, dar vedem și soarele pe parcursul zilei.

În ținuturile sudice avem o zi însorită și o amiază foarte plăcută, cu temperaturi mai potrivite pentru final de aprilie- început de mai. La Giurgiu vor fi în jur de 21 de grade.

Vremea în București

În București urmează o zi frumoasă, cu soare, temperaturi exagerat de mari și 20 de grade la orele prânzului. La noapte apar ceva înnorări, dar e puțin probabil să plouă, iar minima ajunge pe la 6 grade.

Vremea la munte

La munte o să fie mult mai cald decât ar trebui. O să plouă, însă, în Carpații Occidentali, în vestul Meridionalilor și în nordul în Carpaților Orientali. Vor fi și averse consistente. Se pot acumula 30 de litri de apă pe metru pătrat și s-ar putea să apară descărcări electrice. Vântul o să bată mai tare pe creste.

Cum va fi vremea de Paște. Meteorologii anunță temperaturi peste cele normale în ultimele două săptămâni din luna mai
Cum va fi vremea de Paște. Meteorologii anunță temperaturi peste cele normale în ultimele două săptămâni din luna mai
Valorile termice vor fi mai ridicate pe parcursul săptămânii viitoare decât cele specifice perioadei, pe întreg teritoriul României, ulterior temperaturile se vor apropia de cele normale, iar...
Vara vine mai repede în Capri. Una dintre cele mai selecte insule din Europa e îmbrăcată acum în galben și verde și înconjurată de albastru REPORTAJ
Vara vine mai repede în Capri. Una dintre cele mai selecte insule din Europa e îmbrăcată acum în galben și verde și înconjurată de albastru REPORTAJ
Pe o listă a celor mai exclusiviste locuri din Europa, demne de vizitat din martie până în noiembrie, insula Capri ocupă un loc de cinste. Este refugiul ideal după sau în timpul unui...
#meteo, #temperaturi, #meteo februarie, #primavara , #meteo