Sfârșit de săptămână cu ploi torențiale, grindină și temperaturi în scădere în mare parte din țară

Vineri, 26 Mai 2023, ora 07:47
4003 citiri
Sfârșit de săptămână cu ploi torențiale, grindină și temperaturi în scădere în mare parte din țară
Meteorologii au anunțat ploi în cea mai mare parte a țării FOTO Pixabay

Vineri, 26 mai, vremea rămâne instabilă. Din a doua parte a zilei vor fi perioade cu ploi torențiale, la deal, la munte, în vestul, sudul și centrul țării.

În celelalte zone găsim vreme mai bună, ploi foarte puține și maxime de la 20 de grade pe litoral, până la 28 de grade în sudul Moldovei și în nordul Munteniei.

În această parte din țară vremea va fi frumoasă la începutul zilei, însă norii se adună treptat și vor aduce averse consistente, mai ales în zona Bărăganului. Vântul va avea unele porniri și temperaturile scad ușor.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei domină timpul frumos și ploile apar doar sporadic. Temperaturile vor fi comparabile cu cele de ieri.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi cu soare în zonele joase, dar pe la munte apar averse destul de consistente, cu tunete, fulgere și vânt intens. Maximele vor fi cuprinse între 24 și 27 de grade Celsius.

În Transilvania ziua va fi mai caldă decât ieri, dar și multă instabilitate după orele amiezii. Vor fi ploi zgomotoase și se pot strânge cantități mari de apă, într-un timp foarte scurt. Nu lipsesc descărcările electrice și vor fi condiții de grindină. Se încălzește ușor și după prânz vor fi 26 de grade la Alba Iulia.

O să plouă și în Oltenia. Sunt așteptate averse, care vin la apropierea serii și vor fi însoțite de tunete, fulgere și intensificări de vânt. Temperaturile urcă până la 24 de grade.

În ținuturile sudice ploile vin din a doua parte a zilei și vor veni însoțite de toată suita de fenomene specifice instabilității. Până atunci vor fi și perioade cu soare, iar temperaturile scad ușor, potrivit stirileprotv.ro.

Vremea în București

În București avem soare în prima parte a zilei, însă mai târziu se adună norii de ploaie. Se mai răcorește puțin și la amiază vor fi în jur de 26 de grade. La noapte vor fi înnorări temporare și minima va ajunge pe la 15 grade.

Vremea la munte

La munte după-amiaza și seara vor fi perioade cu ploi torențiale, fenomene electrice și vântul se intensifică. Se vor strânge cantități importante de apă și sunt posibile căderi de grindină.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ploi torențiale și vânt puternic în aproape jumătate de țară. Cât va dura vremea rea
Ploi torențiale și vânt puternic în aproape jumătate de țară. Cât va dura vremea rea
Meteorologii au anunțat că ploile vor continua până joi seară, iar în sud-estul ţării vor fi averse, descărcări electrice şi, izolat, grindină şi vijelii. În 16 judeţe din...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#meteo, #ploi, #grindina, #vijelii , #meteo