Ajunul Anului Nou, cea mai călduroasă zi de iarnă din Marea Britanie. „Ne așteptăm ca temperaturile să crească”

Vineri, 31 Decembrie 2021, ora 17:11
2019 citiri
Ajunul Anului Nou, cea mai călduroasă zi de iarnă din Marea Britanie. „Ne așteptăm ca temperaturile să crească”
Aproape 16 grade Celsius au înregistrat aparatele meteo în Marea Britanie, iar cercetărorii spun că e cea mai călduroasă zi din sezonul rece. FOTO: Twitter / Met Office

Meteorologii din Regatul Unit au consemnat, vineri 31 decembrie, în ajun de Revelion, cea mai caldă din istorie, respectiv 15 grade Celsius înregistrate în nord-estul ţării, a anunţat serviciul meteorologic britanic (Met Office), relatează AFP.

„Coningsby, în comitatul Lincolnshire, a înregistrat o temperatură de 15,3 grade Celsius astăzi, ceea ce înseamnă că astăzi este ziua de Sfântul Silvestru cea mai caldă înregistrată în Regatul Unit”, a anunţat Met Office pe Twitter.

Precedentul record data din 2011, când o temperatură de 14,8 grade a fost măsurată la Colwyn Bay, oraş balnear din Ţara Galilor.

Temperaturile, care ar putea continua să crească în timpul zilei înainte de a coborî uşor în timpul nopţii, ar trebui să fie cele mai plăcute în zonele din estul şi sudul Angliei, inclusiv la Londra.

Potrivit lui Stephen Dixon, purtător de cuvânt al serviciului meteorologic, o temperatură de 14,9 grade a fost de asemenea înregistrată la Ryehill, în East Yorkshire, la ora 11.00 (locală şi GMT).

„Ne aşteptăm ca aceasta să continue să crească atingând maximele de circa 15,5 grade de joi”, a mai spus el.

Cum a fost vremea în Marea Britanie pe parcursul anului

În acest an, în Regatul Unit a fost „în ansamblul său uşor mai cald şi cu mai puţine precipitaţii decât media, înregistrând totuşi variaţii de-a lungul ţării, în special în ceea ce priveşte precipitaţiile”, a precizat joi, într-un comunicat, Mike Kendon, din cadrul Centrul de informare naţional privind clima al Met Office.

În pofida faptului că vremea este bună, festivităţile de Noul An sunt plasate sub semnul prudenţei în Regatul Unit, din cauza unei explozii a numărului de contaminări cu coronavirus.

Dacă Big Ben va rupe tăcerea cu acest prilej după ani de lucrări de renovare, focul de artificii care reuneşte anual circa 10.000 de persoane în centrul Londrei a fost anulat pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei.

În schimb, cluburile de noapte rămân deschise în Anglia, spre deosebire de cele din Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Tabloul de Salvator Rosa, furat de la Oxford în urmă cu 4 ani, a fost recuperat în România VIDEO
Tabloul de Salvator Rosa, furat de la Oxford în urmă cu 4 ani, a fost recuperat în România VIDEO
Un tablou din secolul al XVII-lea, care a fost furat din galeria de artă a unei universităţi din Oxford în urmă cu mai bine de patru ani, a fost recuperat în România, anunţă BBC. Tabloul...
În Arad se dă drumul la căldură. Decizia autorităților vine după anunțul că temperaturile coboară aproape de zero grade Celsius
În Arad se dă drumul la căldură. Decizia autorităților vine după anunțul că temperaturile coboară aproape de zero grade Celsius
Furnizarea energiei termice în locuinţele din oraşul Arad va fi reluată de CET Hidrocarburi, la două săptămâni de la oprire, din cauza temperaturilor scăzute anunţate pentru următoarele...
#meteo, #caldura, #temperaturi ridicate, #Marea Britanie , #Marea Britanie
Comentarii