NASA a făcut o descoperire teribilă din spațiu: Structuri fierbinți de pe Pământ care pot distruge lumea VIDEO

Vineri, 28 Octombrie 2022, ora 01:27
14007 citiri
NASA a făcut o descoperire teribilă din spațiu: Structuri fierbinți de pe Pământ care pot distruge lumea VIDEO
Nori uriași de metan descoperiți pe Pământ de NASA FOTO: NASA

Agenția americană NASA, care a folosit un instrument orbital instalat pe Stația Spațială Internațională (ISS), a făcut o descoperire extraordinară pe suprafața Pământului: zeci de structuri fierbinți din Asia Centrală, Orientul Mijlociu și Statele Unite, care emit cantițăți uriașe de metan.

Acestea pompează niveluri fără precedent de gaze cu efect de seră în atmosferă, foarte periculoase pentru planeta noastră, contribuind la încălzirea globală.

Acești ”superemițători” de metan sunt situați de-a lungul instalațiilor și câmpurilor de petrol și gaze naturale și a depozitelor de deșeuri, precum cele din Turkmenistan, Iran și New Mexico, Statele Unite și altele, potrivit Daily Mail.

Instrumentul de pe ISS denumit Earth Surface Mineral Dust Investigation (EMIT) este un spectrometru spațial care măsoară energia solară reflectată pe Pământ, cu ajutorul undelor de lumina din domeniul vizibil și până la infraroșu.

Descoperirea unei nave naziste lângă coastele Belgiei intrigă experții: Ce au găsit acolo după 80 de ani e otrăvitor VIDEO

Scopul său este în principal de a avansa studiile asupra prafului din aer și a efectelor acestuia asupra schimbărilor climatice, dar oamenii de știință de la NASA au descoperit că poate detecta și zonele în care sunt produse cantități semnificative de metan.

Punctele fierbinți de metan recent măsurate - unele cunoscute anterior și altele tocmai descoperite - includ instalații extinse de petrol și gaze și depozite mari de gunoi.

”Unii dintre norii de metan detectați de EMIT se numără printre cei mai mari observați vreodată, spre deosebire de orice a fost văzut vreodată din spațiu. Ceea ce am găsit într-un timp scurt depășește deja așteptările noastre”, a spus Andrew Thorpe, un cercetător de la NASA, care conduce studiile.

Descoperire fantastică lângă coastele SUA: Submarinul german secret ce nu trebuia găsit niciodată VIDEO

Metanul este un gaz cu efect de seră puternic care poate capta căldura în atmosfera Pământului. În timpul zilei, Soarele strălucește prin atmosferă și încălzește suprafața planetei, în timp ce noaptea se răcește din nou, eliberând căldură înapoi în atmosferă.

Cu toate acestea, gazele cu efect de seră pot capta o parte din acest aer cald, ceea ce are ca rezultat încălzirea globală a planetei noastre. Metanul are o putere de captare a căldurii de peste 80 de ori mai mare decât dioxidul de carbon, în primii 20 de ani după ce ajunge în atmosferă.

Spectrometrul de imagistică EMIT a fost lansat și andocat pe Stația Spațială Internațională în iulie 2022, iar acum înconjoară Pământul o dată la 90 de minute, la aproximativ 420 km deasupra noastră.

NASA, în delir. Mesaj extraterestru primit din spațiu, de la mare distanță: Cine l-a trimis? VIDEO
NASA, în delir. Mesaj extraterestru primit din spațiu, de la mare distanță: Cine l-a trimis? VIDEO
Descoperirile științifice legate de univers au demonstrat că acestea sunt practic fără limite, iar omenirea este entuziasmată atunci când primește noi vești de dincolo de lumea noastră....
Val de căldură extremă în Thailanda şi Filipine, unde oamenii sunt sfătuiți să stea în case. „Nu poţi respira” FOTO
Val de căldură extremă în Thailanda şi Filipine, unde oamenii sunt sfătuiți să stea în case. „Nu poţi respira” FOTO
Un val de căldură extremă se înregistrează miercuri, 24 aprilie, în Thailanda şi Filipine, notează AFP. Thailanda traversează o nouă perioadă de căldură extremă, locuitorii din...
#metan, #metan efect sera, #NASA, #descoperire NASA, #Statia Spatiala NASA, #metan pericol incalzirea globala, #incalzire globala , #descoperire