Cristian Tudor Popescu, dezamăgit de Messi: "N-avea destui bani? Mai cinstit era să se retragă"

Luni, 12 Iunie 2023, ora 18:22
4787 citiri
Cristian Tudor Popescu, dezamăgit de Messi: "N-avea destui bani? Mai cinstit era să se retragă"
Cristian Tudor Popescu/Captura foto/Digi24

Fotbalistul argentinian Lionel Messi a decis să joace în ultima parte a carierei la formația americană Inter Miami.

Messi s-a despărțit de PSG după doi ani și, în ciuda zvonurilor care-l dădeau înapoi la FC Barcelona, a ales să joace în SUA, la Inter Miami.

Cristian Tudor Popescu nu e de acord cu alegerea lui Messi, considerând că acesta a preferat o retragere bănoasă.

"Retragerea lui Messi

Messi la Inter... La Inter Miami, nu la Inter Milano. O veste care m-a întristat. Țin cu Messi, mi-am exprimat nu o dată admirația pentru el: lăsându-l de-o parte pe Johan Cruyff, Federerul meu din fotbal, Leo Messi e GOAT.

Acum însă, n-o să-l mai văd în marile meciuri ale Europei. N-o să mă mai pot bucura de bijuteriile tehnico-tactice pe care continuă să le producă, chiar și în condițiile ostile de la PSG, unde a fost cel mai bun pasator de gol din campionatul francez. Dacă s-ar fi întors să joace în Argentina, n-aș fi avut nimic de zis. Dar se duce în America de Nord, într-un campionat de soccer, prea puțin cunoscut și modest ca valoare. Dar plin de bani, căci aceasta e singura explicație pentru alegerea lui Messi.

Și mă întreb și eu: n-avea destui? N-ar fi putut să-și găsească o echipă europeană într-un campionat puternic, rămânând în prim-planul fotbalului?

Uite că nu. Pentru mine, Inter Miami înseamnă o bănoasă retragere deghizată a lui Messi. Și decât așa, mai cinstit față de moștenirea pe care o lasă fotbalului, era să se retragă de tot".

PSG a devenit campioana Franței fără să joace. Cursă pentru cvadruplă istorică
PSG a devenit campioana Franței fără să joace. Cursă pentru cvadruplă istorică
La 24 de ore după remiza cu Le Havre de sâmbătă, scor 3-3, echipa Paris Saint-Germain a fost încoronată campioana Franţei, graţie înfrângerii rivalei Monaco la Lyon. Câştigătoare a...
Ce rușine a evitat PSG în meciul în care putea câștiga titlul
Ce rușine a evitat PSG în meciul în care putea câștiga titlul
Paris Saint-Germain a remizat, 3-3, cu Le Havre după ce a egalat pe final de meci, amânând sărbătorirea titlului de campioană a Franţei cu patru zile înainte de semifinala tur cu Borussia...
#messi, #inter miami, #Cristian Tudor Popescu, #psg, #fc barcelona , #stiri fotbal