Tomberoane și anvelope găsite în depozitul frigorific al unui lanț faimos de restaurante fast food FOTO

Miercuri, 26 Octombrie 2022, ora 15:58
9115 citiri
Tomberoane și anvelope găsite în depozitul frigorific al unui lanț faimos de restaurante fast food FOTO
Nereguli la un restaurant de tip fast food FOTO Facebook/ Mesopotamia România

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit, în timpul unui control făcut la un restaurant deschis sub brandul Mesopotamia, în cel mai mare mall din Ploieşti, că angajaţii acestuia ţineau în depozitul frigorific, alături de produse alimentare cu ambalaj murdar sau deteriorat, şi un tomberon şi câteva cauciucuri pentru autovehicule.

Potrivit datelor furnizate pe Facebook de şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, Ion Iordăchescu, verificările la Ploieşti Shopping City au focut făcute în urma sesizării primite din partea unui consumator care a semnalat că în mall, în zonele de depozitare şi de aprovizionare cu produse alimentare pentru restaurante, există nereguli.

„La operatorul economic SC Set Corporation SRL (restaurant Mesopotamia) s-a constatat că în depozitul frigorific nu se respectau condiţiile de depozitare, existând produse cu ambalaj deteriorat, murdar, cu risc asupra integrităţii acestora; s-a constatat existenţa unor obiecte străine, depozitate în spaţiul respectiv - anvelope, tomberon gunoi, paleţi din lemn. S-a dispus oprirea temporară a activităţii in depozitul frigorific până la remedierea deficienţelor, aplicându-se o amendă în valoare de 10000 lei”; a scris şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia.

Potrivit acestuia şi firma care administrează centrul comercial, SC Ploiesti Shoping City SRL, a fost amendată cu 20 000 de lei, după ce au fost constatate deficienţe pe fluxul destinat aprovizionării operatorilor economici din zona food. Astfel, liftul de aprovizionare era „extrem de murdar, cu strat grosier de mizerie în zona podelei şi a uşilor de acces”, în timp ce calea de acces şi transport pentru produsele alimentare era neigienizată, având resturi de deşeuri, porţiuni din paviment cu gresie spartă sau lipsă, pereţi murdari, deterioraţi, şi zugrăveală exfoliată.

Comisarii au dispus oprirea temporară a serviciilor de aprovizionare in zona respectivă, până la remedierea deficienţelor.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Ce înseamnă dimensiunile anvelopelor?
Ce înseamnă dimensiunile anvelopelor?
Dimensiunile anvelopelor se referă la mărimea și specificațiile acestora, care sunt esențiale pentru asigurarea unei funcționări corecte și sigure a vehiculului. Aceste dimensiuni le...
#mesopotamia, #anpc, #tomberon, #anvelope , #ANPC