Țeapa luată de un român care a angajat meseriași de pe Facebook: "Avans fără să bată un cui, 2.000 de lei. O nenorocire, fraților"

Marti, 15 Noiembrie 2022, ora 22:30
19801 citiri
Țeapa luată de un român care a angajat meseriași de pe Facebook: "Avans fără să bată un cui, 2.000 de lei. O nenorocire, fraților"
Meseriaș care face lucrări într-un apartament FOTO Pexels.com

Pentru români este o adevărată provocare renovarea unui apartament sau executarea unor lucrări în casă când vine vorba de meseriași. Mulți dintre aceștia au plecat să lucreze în străinătate pentru salarii mai mari. Unii dintre cei care au rămas în țară fie nu au suficientă experiență și fac lucrări de proastă calitate, fie cer avans de la bun început și lasă treaba neterminată.

Este experiența relatată de un român care a angajat meseriași de pe Facebook.

"Acum două zile am postat că am nevoie de o echipa de tencuitori. Toate bune și frumoase, a venit o echipă din Câmpulung, vorbea de milimetri etc. Mamă, ce meseriași buni, în gândul meu.

Avans fără să bată un cui, 2.000 de lei. Și când s-au apucat, să vezi belea. Unul tencuia cu gletiera, altul cu șpaclul, altul se uita la betoniera goală și altul trăgea cu un dreptar la 60 cm. O nenorocire, fraților. Dacă nu eram cu ei pe schelă, și nu era pontat înainte, era belea mare.

Până seara, 20 mp tencuiți cu vai și amar, și ăia strâmbi. Tot ce am vrut să vă zic este să aveți mare grijă pe cine luați în echipa voastră sau la execuția casei dumneavoastră. Părerea mea, pe Facebook 90 la sută sunt vai și amar", a scris bărbatul pe grupul Construcții case și amenajări interioare și exterioare.

Cum te asiguri că alegi meseriași serioși

În comentarii, mulți dau sfaturi despre modul în care pot fi găsiți meseriașii serioși.

"Eu mereu am spus treaba asta, lucrează cu o firmă avizată, verifică înainte pe Google bonitatea firmei, de când e înființată, cifra de afaceri, numărul de angajați, am avut surpriza să fie mai ieftin prin firmă, cu factură și garanție, decât cu neica nimeni!"

"Voi beneficiarii nu cereți un portofoliu sau un număr la cineva care a lucrat, bă, e bine, e ok, oameni buni, fac, muncesc, voi, hai a venit, aruncă 3 vorbe și gata e meseriaș."

"Există oameni super meseriași și pe Facebook, îmi pare rău pentru ce ți s-a întâmplat. Poți cere recomandări pe Facebook data viitoare."

"Avans în cel mai rău caz după prima zi de muncă. Mie mi-e și rușine să cer bani pentru ceva ce n-am făcut. Iau pe etape, să se vadă ceva în urma mea când încasez."

"Eu una nu aș munci cu oameni care cer avans, și eu la locul de muncă primesc banii după ce mi-am făcut munca, nu înainte."

"Meseriașii au lucrări până în 2024"

"Meseriașii nu stau pe Facebook să prindă și ei câte un fraier să îl stoarcă de bani, meseriașii nu au timp de pierdut, meseriașii au lucrări până în 2024, meseriașii iau lucrări pe baza de recomandare. Exemplu concret, acum 6 ani mi-am renovat apartamentul cu o echipă (totul a fost perfect), anul acesta am vrut să fac ceva renovări la o casă bătrâneasca și i-am contactat din nou și până în 2024 sunt full."

"Meseriașii buni nu stau pe Facebook să caute lucrări. Ei au de lucru de nu fac față."

"Exact din cauza internetului, noi cei care facem meserie suntem băgați în aceeași oală cu toți cei care nu știu nici să folosească ruleta …într-adevăr sunt mulți care habar nu au de ei, dar nu amestecați lucrurile, că lumea o să își piardă încrederea în cei care chiar știu meserie și o să apară totdeauna divergențe între meseriaș și client din cauza neserioșilor și din cauza internetului care a zăpăcit până și piața construcțiilor!"

"Două greșeli pe care sper să nu le mai faci niciodată: 1) nu mai căuta meseriași pe Facebook sau olx. 2) nu mai oferi avans fără să îți lucreze echivalentul acestuia."

"Cei care vin urgent înseamnă că nu au de lucru, că nu știu cu ce se mănâncă, un meseriaș bun și lucru de calitate se programează, adică are de lucru meseriașul bun și vă programează când își termină lucrarea și începe la dv."

"Cînd încep dimineața muncă nu-i vedeți? De obicei meseriașii se cunosc după cum țin sculele în mână cât de buni și pricepuți sunt."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât câștigă Facebook din publicitatea electorală, după ce a redus drastic recomandările pentru știri politice
Cât câștigă Facebook din publicitatea electorală, după ce a redus drastic recomandările pentru știri politice
Retragerea Meta de pe zona politică a dus la picajul implicării utilizatorilor pentru postările presei şi ale partidelor aflate în campanie. Asta în timp ce compania aproape că și-a dublat...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#meseriasi, #angajari, #Facebook, #teapa, #avans , #renovare