Staţiunea din România unde oamenii primesc zilnic mesaje RO Alert. "Erau şi două pe minut"

Joi, 23 Iunie 2022, ora 13:43 2618 citiri
Imagine panoramică din Borsec FOTO Statiuneaborsec.ro

Localnicii din stațiunea balneară Borsec primesc în fiecare zi mesaje RO-ALERT din cauza urşilor care caută în tomberoane și fac ravagii pe traseele turistice.

Proprietarii de pensiune spun că turiștii au început să evite zona de frica urșilor.

În luna iunie sunt mesaje RO ALERT zilnic.

Trasele turistice din stațiunea Borsec, din județul Harghita, traversează pădurile.

"Sunt foarte mulţi urşi, şi nu se mai tem de oameni, deci oamenii nu mai au curaj să meargă în Borsec la obiectivele turistice - la Poiana Zânelor, unde este o atracţie turistică. Oamenii se opresc acolo, se uită, se întorc şi pleacă din Borsec mai departe, ceea ce afectează foarte mult turismul. De o lună de zile au umblat zilnic aceşti urşi", a declarat pentru Antena 3 proprietarul unei pensiuni.

"De când sunt aici, atâtea RO ALERT-uri nu am văzut niciodată, nicăieri. Primeam poate şi două pe minut. Este clar că este o problemă, ştiam ca Borescul va deveni o stațiune o destinație favorită. dar nu bănuiam că şi pentru urşi", a mărturisit un organizator de evenimente.

"Avem echipaje de la Jandarmerie care fac patrula permanentă, deci încercăm să combatem această problemă. Avem un comitet care încearcă să rezolve această problemă, zilnic lucrăm. Am reuşit deja relocarea a patru exemplare", a spus Albui Istvan, viceprimarul oraşului Borsec.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News