Cum alegi meniul pentru nuntă? Trei sfaturi

Advertorial
Marti, 17 Ianuarie 2023, ora 18:55
4616 citiri
Cum alegi meniul pentru nuntă? Trei sfaturi
FOTO: pexels.com

Planificarea și organizarea unei nunți nu reprezintă deloc o misiune ușoară. Alegerea ținutelor potrivite, a unei trupe care să satisfacă nevoile tuturor și selectarea tipurilor de mâncare și băutură servite sunt doar câteva chestiuni pe care trebuie să le ai în vedere. În același timp, însă, este important să pui preț pe atenția la detalii și să nu uiți de meniurile de nuntă.

Atunci când vorbim despre meniuri de nuntă, acele carduri prin care invitații sunt informați cu privire la mâncărurile și băuturile pe care le pot savura în timpul evenimentului, ele nu trebuie să lipsească despre mese. Mai mult de atât, ele sunt absolut esențiale în cazul în care ai decis ca invitații să aleagă ce mâncare își doresc să consume ori ce băutură.

Așadar, în articolul de mai jos îți propunem să descoperi câteva modele de meniuri de nuntă pe care le vei adora.

Meniu de nuntă minimalist

Simplitatea este cuvântul care descrie perfect tema nunții tale? Ei bine, în acest caz este important să pui preț pe micile detalii. Astfel, pentru un decor de poveste alege să așezi pe mese lumânări, dar și un meniu de nuntă floral. Poți opta pentru un model realizat în non culori sau unul decorat cu print floral în nuanțe pudrate.

Meniu de nuntă Art Deco

În ultima perioadă, mulți dintre tinerii care au ales să se căsătorească au optat pentru evenimente în stilul Art Deco. Dacă te încântă și pe tine un event în care să readuci la viață atmosfera perioadei interbelice, motiv pentru care ai ales ca nunta să aibă loc într-un castel, îți propunem un meniu de nuntă vintage, ce va arăta impecabil pe mesele atent decorate.

Meniu de nuntă romantic

Tu și partenerul tău ați decis să vă uniți destinele în mijlocul naturii, iar mesele le veți decora cu multe flori și lumânări? Ei bine, dacă stilul romantic vă definește perfect, alegeți să puneți pe masă meniuri romantice, puse în valoare de elemente deosebite, pe care invitații nu vor rata ocazia de a le admira.

De ce sunt necesare meniurile de nuntă

Când vine vorba de organizarea unui eveniment, multe dintre cupluri se întreabă dacă sunt necesare meniurile de nuntă și se gândesc să renunțe la ele, în încercarea de a economisi niște bani. Deși poți face asta, specialiștii în organizarea de evenimente nu recomandă asta. Să ai pe masă un carton pe care să fie scrise felurile de mâncare servite se va dovedi util pentru multe persoane, atât pentru invitați, cât și pentru echipa de catering. În plus, având acele meniuri de nuntă poți scăpa de eventuale întrebări din partea unor persoane care vor dori să știe ce preparate vor savura.

Ce trebuie să incluzi pe un meniu de nuntă

Meniurile de nuntă pot fi folosite pentru a prezenta tipurile de mâncare servite în timpul evenimentului, indiferent că vorbim despre un meniu clasic, de tip bufet suedez sau pur și simplu de niște preparate la grătar. O simplă descriere a tipurilor de mâncăruri ce urmează a fi servite este suficientă, însă nu uita să nu menționezi dacă există și variante pentru vegetarieni, vegani sau pentru cei care nu consumă gluten.

Poți, de asemenea, să indici și care sunt preparatele care pot conține eventuali alergeni, precum lapte, ouă, pește, crustacee, alune, arahide, grâu sau soia. În plus, nu uita să treci pe meniuri și băuturile ce vor fi servite, atât apă, cafea, sucuri, cât și pe cele alcoolice ori cocktail-uri.

Așadar, indiferent de locul în care se desfășoară nunta, alege să pui pe masă cel puțin un meniu de nuntă, pentru ca invitații să știe ce preparate vor servi sau ce alegeri să facă în ceea ce privește consumul de alcool. Cu siguranță vor aprecia să fie informați, dar și atenția ta la detalii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Taxele ascunse și clauzele abuzive din contracte la care trebuie să fie atenți mirii. Avocat: „Să se asigure că nu pierd avansul!”
Taxele ascunse și clauzele abuzive din contracte la care trebuie să fie atenți mirii. Avocat: „Să se asigure că nu pierd avansul!”
Cuprinse de euforie, cuplurile care-și organizează nunta pot deveni foarte ușor victimele unor șarlatani. Pentru că unde e rost de mulți bani, există și riscul comiterii unor fapte imorale...
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
#meniu nunta, #nunta, #pregatiri nunta , #nunta