Tratament revoluționar descoperit în SUA: Cum îți poți recupera memoria, dacă ai început să uiți

Luni, 05 Septembrie 2022, ora 23:30
9806 citiri
Tratament revoluționar descoperit în SUA: Cum îți poți recupera memoria, dacă ai început să uiți
Creierul își poate recupera memoria pierdută printr-un tratament FOTO: Indian Times

Oamenii de știință de la Universitatea Boston din Statele Unite, care au publicat un studiu medical important în prestigioasa revistă Nature din 22 august 2022, au descoperit un tratament revoluționar care ajută la recuperarea memoriei pierdute la pacienții care suferă de Alzheimer și alte forme de demență.

Noul tratament se bazează pe o cască pusă de cap și care este echipată cu niște senzori, care trimit semnale electrice la creier, ce pot îmbunătăți funcția memoriei la persoanele în vârstă cu probleme legate de scăderea și pierderea acesteia, potrivit CTV News.

Pierderea memoriei la persoanele în vârstă poate fi inversată folosind o nouă metodă, care durează doar 20 de minute. Tratamentul experimental, care este non-invaziv, pot ajuta persoanele care suferă de Alzheimer și alte forme de demență, pentru a-și îmbunătăți funcția memoriei.

Risc mai mare pentru a face atac vascular cerebral: Oamenii cu unele grupe de sânge

”O populație din ce în ce mai în vârstă duce la costuri suplimentare personale, sociale, de asistență medicală și economice. Un factor care contribuie în mare măsură la aceste costuri este afectarea sistemelor de memorie de bază esențiale pentru activitățile de zi cu zi, cum ar fi luarea deciziilor financiare sau înțelegerea limbajului”, a spus Robert Reinhart, care a condus studiul, de la Universitatea Boston, Statele Unite.

În cadrul cercetării, pacienții au primit o stimulare electrică a creierului, cu ajutorul unor impulsuri, timp de 20 de minute, timp de 4 zile consecutive. Au fost testate două metode de tratament: una care vizează memoria pe termen scurt cu stimulare la joasă frecvență și alta pentru îmbunătățirea memoriei pe termen lung cu stimulare de înaltă frecvență, în cortexul prefrontal al creierului.

Cum poți trăi mai mult: Un lucru făcut regulat previne mortalitatea prematură, susțin experții americani

Cercetătorii au descoperit că după trei sau patru zile de aplicare a semnalelor electrice, pacienții au prezentat o memorie pe termen scurt mai bună, iar îmbunătățirile au rămas timp de o lună.

În plus, și memoria pe termen lung s-a îmbunătățit, chiar și după o lună de la tratament. Persoanele care aveau o funcție cognitivă inferioară au avut o îmbunătățire mai mare și de durată a memoriei, ca urmare a tratamentului.

Un istoric britanic dezvăluie adevărul despre Putin: De ce este neînfricat și ce boală mintală îl domină
Un istoric britanic dezvăluie adevărul despre Putin: De ce este neînfricat și ce boală mintală îl domină
Vladimir Putin a lansat recent o încercare ciudată de a se autointitula noul Iisus Hristos și de a se poziționa la nivel religios în legătură cu războiul din Ucraina. Dar, în realitate, un...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#memorie, #pacient dementa, #boli mintale, #dementa, #dementa cauze, #dementa batranete, #creier imbatranire , #stiri sanatate