Weekend in Bucuresti: Ateliere de creatie pentru copii in Herastrau

Sambata, 02 Aprilie 2016, ora 09:24
3562 citiri
Weekend in Bucuresti: Ateliere de creatie pentru copii in Herastrau
Foto: Arhiva Ziare.com

Copiii cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani sunt asteptati sambata si duminica, intre orele 10:00 - 19:00, la Roata Mare din Parcul Herastrau, unde pot participa la ateliere demonstrative si ateliere de creatie, la care vor invata cum sa protejeze mediul inconjurator prin reciclare, a informat Primaria Capitalei.

In cadrul atelierelor, cei mici vor invata sa-si creeze propriul tablou avand la indemana bucati de ziare, sa confectioneze o rama foto sau bijuterii din obiecte reciclabile, ori sa realizeze un ghiveci, in care vor planta o floare.

La atelierele de demonstratie si creatie, dupa ce vor vedea procesul de productie a uleiului cu ajutorul unei prese si vor intelege procesul de fabricare, copiii vor putea testa singuri aceasta procedura.

Sa ne reciclam hainele vechi! A aparut primul astfel de container din Bucuresti

De asemenea, li se va prezenta o moara de faina electrica, dar si modalitati de productie a produselor cosmetice, utilizand materiale bio. Totodata, copiii vor invata importanta albinelor pentru mediu si vor fi invitati sa construiasca din pungi de plastic mascota evenimentului: "Monstrul de plastic".

Membrii echipei Caravana Ecotic le vor prezenta copiilor o vitrina cu zece echipamente dezasamblate (monitor CRT, frigider, masina de spalat, telefon fix, telefoane mobile, laptop, calculator de birou, jucarie si fier de calcat), iar cei mici vor invata care sunt substantele toxice din deseuri si ce se poate recupera din acestea, cum pot fi reciclate corect deseurile si unde sunt pozitionate punctele de colectare.

Evenimentul "EcoPlay recicleaza, creeaza, salveaza" este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Proedus, in parteneriat cu Caravana Ecotic si se inscrie in seria activitatilor derulate de Primaria Capitalei in luna aprilie, declarata "luna curateniei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#Parc Herastrau copii reciclare, #copii reciclare atelier, #atelier reciclare Herastrau, #copii Herastrau reciclare , #reciclare