Un nou Razboi Rece in Antarctica

Duminica, 20 Ianuarie 2013, ora 10:05
4124 citiri
Un nou Razboi Rece in Antarctica
Foto: Fox News

Rusia si SUA sunt puse in fata unei noi competitii, de aceasta data pe taramanul rece al Antarcticii. Aceste mari puteri se lupta acum pentru resursele naturale din Antarctica.

Echipe specializate din toate tarile implicate au petrecut multi ani planificand si facand sapaturi pentru a ajunge la resursele ascunse de aceasta zona a globului, scrie Fox News. Printre obiectivele urmarite acolo se numara si cateva lacuri preistorice care pot ascunde secretul evolutiei vietii pe Pamant.

Rusii au reusit primii sa ajunga la apele lacului Vosatok, ascuns de gheata groasa a Antarcticii timp de milioane de ani. Din pacate, procesul de forare a contaminat apa lacului cu kerosen, un produs rezidual al procesului tehnologic. Acum, rusii sapa din nou in acelasi loc pentru a lua mostre de apa si gheata necontaminate.

Pe de alta parte, o echipa de cercetatori americani a facut forari in lacul McMurdo, la sfarsitul lunii decembrie, sperand ca vor gasi acolo forme de viata namaintalnite pana acum. Ei si-au stabilit o tabara si echipament de specialitate in zona, dar vremea rea le da mari batai celor prezenti in Antarctica. SUA au desfasurat o tabara impresionanta langa acest lac.

Pentru expertii in domeniu, o astfel de explorare a vietii subacvatice antarctice seamana cu cea a unei planete indepartate de noi. Antarctica poate ascunde forme de viata care pot exista doar pe planete precum Saturn si Marte. In plus, cei prezenti acolo cerceteaza si impactul pe care incalzirea globala il are asupra planetei noastre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#antarctica lac vostok rusia sua, #forme viata Antarctica Marte Saturn , #verde