Imaginile cu ape pline de sânge după uciderea a peste 1.400 de delfini în Insulele Feroe au stârnit mânia activiștilor de mediu

Miercuri, 15 Septembrie 2021, ora 13:33
6103 citiri
Imaginile cu ape pline de sânge după uciderea a peste 1.400 de delfini în Insulele Feroe au stârnit mânia activiștilor de mediu
Uciderea delfinilor este parte din ritualul vânătorii anuale tradiționale FOTO Twitter

Peste 1.400 de delfini au fost uciși într-o singură zi Insulele Feroe. Imaginile cu apele pline de sânge și cu cadavre de delfini s-au viralizat rapid în spațiul online. În ele, conform grupului Sea Shepherd, se poate observa cel mai mare "masacru din istoria Insulelor Feroe".

Uciderea delfinilor este parte din ritualul vânătorii anuale tradiționale, vechi de secole, cunoscută sub numele de Grindadrap.

Delfinii au fost împinși cu bărcile în apele puţin adânci ale plajei Skálabotnur de pe insula Eysturoy unde bărbații au așteptat să omoare mamiferele cu cârlige, cuțite și sulițe, relatează The Guardian.

Grupul Sea Shepherd, care militează pentru a opri vânătoarea tradiţională din Feroe, a afirmat că vânătoarea de duminică a fost „cea mai mare ucidere de delfini sau balene din istoria insulelor”. Insularii ucid de obicei până la 1.000 de mamifere marine pe an, în cadrul acestui eveniment, însă anul acesta a fost înregistrat cel mai mare număr de mamifere ucise. Anul trecut, au fost ucişi doar 35 de delfini cu coastă albă, scrie digi24.ro.

„Sunt îngrozit de ceea ce s-a întâmplat. Delfinii zăceau pe plajă zvârcolindu-se cu orele înainte de a fi ucişi”, a declarat Heri Petersen, care prezidează asociaţia locală de vânătoare.

Vânătoarea Grind este semnificativă pentru mulţi feroezi, spectatorii ieşind să privească de pe ţărm, iar carnea din captură este împărţită în mod tradiţional între familiile care au participat. Legislaţia din Feroe prevede că animalele trebuie să moară rapid și fără suferință, dar acest lucru nu se întâmplă adesea. Serviciul Veterinar din Feroe a calculat durata medie a uciderii în timpul vânătorilor de Grindadrap la 12,7 minute, deși organizația pentru protecția mediului Sea Shepherd arată că uciderea durează peste 20 de minute.

Alex Cornelissen, directorul executiv global al Sea Shepherd, care militează împotriva vânătorii de balene, a declarat că, în mijlocul unei pandemii globale, este „absolut îngrozitor să vezi un atac asupra naturii de această scară”.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#Insulele Feroe, #ucidere delfini, #masacru, #vanatoare , #stiri mediu