Sute de mii de romani premiati pe loc in campania "Ai colectat, Ai castigat!"

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 18:37
2560 citiri
Sute de mii de romani premiati pe loc in campania "Ai colectat, Ai castigat!"

Peste 300.000 de persoane care au colectat selectiv deseurile de ambalaje in cadrul campaniei "Ai colectat, Ai castigat!" au primit premii pe loc, constand in diverse obiecte.

Actiunea a fost organizata de Eco-Rom Ambalaje, compania detinatoare a licentei "Punctul Verde" in Romania, si s-a desfasurat in perioada 18 iunie - 9 septembrie 2012, in 23 de municipii, inclusiv Bucuresti - sectorul 1, sectorul 2, sectorul 3, sectorul 6, se precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Fiecare zi din campanie a insemnat mai multi oameni convinsi sa depuna separat deseurile si mai multe deseuri trimise spre reciclare, ajungand ca, in cele 3 luni de actiuni la puncte, sa fie colectate selectiv aproximativ 3.500 tone de deseuri de ambalaje. (...) Gestul colectarii selective trebuie sa devina un obicei si singura solutie in acest sens este implicarea tuturor actorilor responsabili: populatie, autoritati, operatori de salubritate si industrie", a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Cei peste 300.000 de oameni care au colectat selectiv minimum 10 deseuri de ambalaje in campania "Ai colectat, ai castigat!" au primit, pe loc, un premiu eco constand in mingi de plaja, frisbee, bratari reflectorizante, magneti de frigider sau pixuri realizate din materiale reciclate.

Marele premiu, o masina, a fost castigat la tombola de Eniko Andreea Stoica din Targu Mures.

"Initiativele noastre si ale tuturor celorlalti actori responsabili de sistemul de colectare selectiva si reciclare in Romania isi dovedesc eficienta de la an la an. Conform ultimului studiu de perceptie realizat la nivel national (Romnibus, decembrie 2011), 50% dintre respondenti au declarat ca in localitatea lor exista posibilitatea de a colecta selectiv deseurile.

Mai mult decat atat, 63% dintre acestia au declarat ca depun separat deseurile in vederea reciclarii. Aceste date sunt o dovada a succesului actiunilor noastre si o motivatie sa continuam sa extindem sistemul, sa ii informam si sa ii educam pe romani privind importanta colectarii selective a deseurilor de ambalaje", a mai declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

C.B.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#ai colectat ai castigat, #campanie reciclare , #salubrizare