Suntem ingropati in deseuri electrice si electronice - cantitatea record la care a ajuns planeta

Duminica, 19 Aprilie 2015, ora 18:223009 citiri
Suntem ingropati in deseuri electrice si electronice - cantitatea record la care a ajuns planeta
Foto: Hepta.ro

Greutatea deseurilor electrice si electronice din lume a atins in 2014 un nivel record de 41,8 milioane de tone, fata de 39,8 de milioane de tone in 2013, potrivit unui raport publicat duminica de Universitatea Natiunilor Unite (UNU), organizatie academica internationala, cu sediul la Tokyo, care functioneaza sub egida ONU.

Aproximativ 60 % dintre aceste produse sunt echipamente pentru bucatarie, baie sau masini de spalat rufe.

Inacelasi timp telefoanele mobile, computerele, laptopurile si imprimantele dau numai 7% din ceea ce este cunoscut sub numele de "e-deseuri", releva materialul, citat de ziarul belgian 'La Libre Belgique'.

Norvegia este tara care genereaza cea mai mare cantitate de asemenea deseuri raportata la numarul de locuitori, 28,4 kg, urmata de Elvetia (26,3 kg) si Islanda (26,1 kg).

La polul opus se situeaza regiunea din estul Africii, unde exista, anual, 1,7 kg de deseuri electrice si electronice pentru fiecare locuitor.

Cel mai mare volum de e-deseuri se gaseste in SUA si China, care totalizeaza impreuna 32 % din deseurile de acest tip de pe glob, clasamentul continuand cu Japonia, Germania si India.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News