RWE se intoarce in Romania

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 08:441847 citiri
RWE se intoarce in Romania
Foto: Arhiva

RWE Suply and Trading, o filiala a concernului RWE, care a fost implicat initial in proiectul de constructie a reactoarelor 3 si 4 ale centralei de la Cernavoda, revine in Romania dupa ce a primit o licenta de furnizare de electricitate din partea Agentiei de Reglementare in Energie.

Astfel, RWE se alatura, dupa un an de zile de absenta, companiilor Energy Holding, Alpiq, Electomagnetica ori Alro, arata Money.

Investitia companiei este mica, dupa cum spune Alexandru Sandulescu, director Politici Energetice in Ministerul Economiei.

"Cumpara si vinde energie. Ai nevoie de un birou, un calculator, 2-3 angajati si o secretara. Sunt zeci de traderi cu licenta, insa nu sunt multi activi", a declarat acesta.

Sunt si oficiali care spera ca de data aceasta RWE sa dea dovada de seriozitate.

"Poate se hotarasc, de data asta, sa faca si ceva serios pentru ca, in trecut, doar ne-au incurcat. Au plecat din EnergoNuclear(compania de proiect care urma sa construiasca reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda - n.red.), ne-au zis ca vor sa cumpere Luxten (unul din cei mai mari traderi de energie locali - n.red.). Nimic din acestea nu s-a realizat", arata Tudor Serban, consilier al ministrului Economiei, Ion Ariton.

RWE este una dintre cele mai mai companii integrate de energie din Europa ce desfasoara activitati in electricitate, gaze si petrol.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News