Reactorul 2 de la Cernavoda va fi oprit timp de o luna

Vineri, 03 Mai 2019, ora 08:453027 citiri
Reactorul 2 de la Cernavoda va fi oprit timp de o luna
Foto: Arhiva Pixabay

Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavoda va intra in programul de oprire planificata, incepand de vineri, reactorul urmand sa fie deconectat de la sistemul energetic national la ora 11:00, a anuntat Nuclearelectrica.

Durata opririi planificate este de 32 de zile.

"Opririle planificate reprezinta proiecte complexe, initiate cu 24 de luni anterior datei planificate, avand o echipa de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane si bugetare corespunzatoare", subliniaza reprezentantii Nuclearelectrica intr-un comunicat.

In perioada opririi planificate, se vor efectua activitati din programul de mentenanta preventiva si corectiva, programul de inspectii, cel de de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate, precum si programul de implementare modificari.

Lucrarile aferente programului de oprire planificata a Unitatii 2 se vor executa in conditii de siguranta pentru personalul centralei, public si mediul inconjurator, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavoda, se mai arata in comunicat.

Citeste si Reactorul 1 de la Cernavoda va fi modernizat cu 1,5 miliarde de dolari, pentru a mai functiona inca 30 de ani