Reactorul 2 de la Cernavoda, repornit - afla de ce se oprise singur

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 15:24
3603 citiri
Reactorul 2 de la Cernavoda, repornit - afla de ce se oprise singur

Unitatea 2 a CNE Cernavoda a fost repornita vineri dimineata, dupa ce, in urma cu doua zile, Societatea Nationala Nuclearelectrica a anuntat oprirea neplanificata a acesteia.

Potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica, oprirea Unitatii 2 a fost determinata de preluarea eronata de catre calculatorul de proces a centralei a unor date de intrare care se introduc periodic in calculator, ca activitate de rutina.

Problema a fost remediata, astfel incat unitatea functioneaza in prezent stabil, la putere.

"Securitatea nucleara a personalului, populatiei si mediului nu a fost afectata niciun moment, toate sistemele functionand conform proiectului. In pofida acestei opriri scurte neplanificate, Unitatea 2 a CNE Cernavoda ramane in parametrii de performanta preconizati pentru acest an, asftel incat Unitatea 2 va obtine un factor de capacitate record (circa 98%) de la inceputul exploatarii comerciale din 2007. Unitatea nr. 2 ramane, astfel, o centrala de top in industria nucleara mondiala", se precizeaza in comunicatul Nuclearelectrica.

Societatea Nationala Nuclearelectrica a anuntat oprirea neplanificata a Unitatii 2 a CNE Cernavoda, miercuri, la ora 11.30. Unitatea s-a oprit automat din cauza declansarii intempestive a unui sistem automat de oprire rapida.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#reactorul2 Cernavoda repornit, #probleme centrala nucleara Cernavoda , #energia nucleara