Ramnicu Valcea participa in campania "Romania Recicleaza", pe 17 noiembrie

Comunicat de presa
Joi, 15 Noiembrie 2018, ora 17:35
4940 citiri
Ramnicu Valcea participa in campania "Romania Recicleaza", pe 17 noiembrie

Asociatia Environ in parteneriat cu Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) si Primaria Municipiului Ramnicu Valcea organizeaza pe 17 noiembrie o campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si a bateriilor uzate.

Sambata, intre orele 10:00 - 16:00 localnicii din Ramnicu Valcea vor putea preda echipamentele electrice si electronice vechi si acumulatorii portabili uzati la punctul fix de colectare amplasat in zona fostului Liceu Tehnologic Oltchim (Nicolae Balcescu, nr.26)

Pentru echipamentele voluminoase (masini de spalat, frigidere), locuitorii pot solicita telefonic sau prin e-mail (031.827.0000 sau logistica@environ.ro) ridicarea de acasa.

Toti cei care vor preda minim 10 kg de deseuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat, vor fi premiati cu tichete cadou, pornind de la 10 lei.

Programul "Romania Recicleaza" isi propune sa creasca gradul de informare si constientizare al populatiei cu privire la necesitatea colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice si a bateriilor uzate, pentru un mediu sanatos.

Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritatile locale au obligatia de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodariile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai putin de un centru pe localitate) sau colectarea periodica cu operatori desemnati.

Autoritatile publice, primarii de localitati mai mari sau mai mici, se pot programa pentru urmatoarea editie "Romania Recicleaza" prin e-mail (logistica@environ.ro) sau direct prin telefon la numarul 031.827.0000.

Despre Environ

Asociatia Environ este o organizatie colectiva, non-guvernamentala si non-profit care instituie in Romania principiul european al raspunderii extinse a producatorului in domeniul deseurilor de echipamente electrice si electronice, promovand activ de peste 10 ani conceptele de colectare selectiva, reciclare si economie circulara in tara noastra.

Informatii complete despre activitatea organizatiei sunt disponibile pe www.environ.ro.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#reciclare Ramnicu Valcea , #reciclare