Doi pui de urs, rataciti de mama lor, salvati de rangerii Parcului National Piatra Craiului VIDEO

Duminica, 02 Mai 2021, ora 16:10
Autor: Teodor Serban
Doi pui de urs, rataciti de mama lor, salvati de rangerii Parcului National Piatra Craiului VIDEOUrsuletii au fost salvati de rangeri FOTO Captura Video Facebook/ Parcul National Piatra Craiului

Doi pui de urs, rataciti de mama lor, au fost recuperati din zona Cheile Dambovicioarei de rangerii Parcului National Piatra Craiului. Animalele au fost preluate de un centru dedicat puilor de urs orfani.

"Ieri dupaamiaza un turist a semnalat la serviciul 112 prezenta a doi pui de urs in zona Cheile Dambovicioarei. Imediat in zona s-au deplasat rangerii de la Parcul National Piatra Craiului, un reprezentant de la Garda de Mediu Arges si Jandarmii de la Postul Montan Rucar", se arata intr-o postare pe pagian de Facebook a Parcului National Piatra Craiului.


Imagini - Laviniu Terciu, ranger la Parcul National Piatra Craiului

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

"Cum in zona nu a fost semnalata prezenta ursoaicei iar unul dintre pui parea sa fie foarte slabit, s-a luat decizia capturarii acestora.

In continuare, au fost dusi la un cabinet veterinar din zona pentru a fi evaluati si stabilizati. Din informatiile oferite de medicul care i-a tratat, erau deshidratati si slabiti, deci probabil erau despartiti de ursoaica de cateva zile.

Astazi au fost preluati de specialistii de la Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears din Harghita, care este singurul centru din Romania dedicat puilor orfani de urs si al carui scop final este reintroducerea lor in mediul natural" au transmis rangerii de la Piatra Craiului

 Articol citit de 2480 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Grebla
  02.05.2021, 16:58
  Asa se cheama in romaneste ? Rangeri ?
  Eu am vrut sa ma fac padurar , dar am cazut la proba de dormit la umbra deasa cu palaria pe ochi. As fi fost un padurar si jumate !
  Habar nu aveam ca as fi putut fi " ranger " .
  Cit priveste fapta .... Jos palaria ( verde ) !
  Le-au dat o sansa sa traiasca . Ajut o asa societate pt ciini si pisici . Nu sint pt inmultirea fara numar, dar daca s-au nascut, lasa-i sa traiasca !
  Toata aprecierea pt padurari !
  MacGigi
  02.05.2021, 16:56
  Incep sa-mi placa acesti "rangeri" romani :))))
  Respectati natura si animalele, o sa traiti mai bine si mai ferici!
  Nonpolitikon
  02.05.2021, 16:52
  Și-acu' s-o găsească și pe mama lor, dacă n-or fi vânat-o braconie
  rii!