Cum ar trebui abordate schimbările climatice, degradarea mediului înconjurător şi a biodiversităţii. ”Aproximativ 23% din teritoriul naţional reprezintă arii naturale protejate”

Joi, 23 Septembrie 2021, ora 21:53
1916 citiri
Cum ar trebui abordate schimbările climatice, degradarea mediului înconjurător şi a biodiversităţii. ”Aproximativ 23% din teritoriul naţional reprezintă arii naturale protejate”
Poluare FOTO Unsplash.com

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a subliniat, joi, la reuniunea ministerială a Alianţei pentru Multilateralism, importanţa protecţiei mediului înconjurător, mai ales în contextul efectelor pandemiei de COVID-19, afirmând că "schimbările climatice, degradarea mediului înconjurător şi a biodiversităţii trebuie gestionate ca provocări interdependente".

Reuniunea ministerială a Alianţei pentru Multilateralism, desfăşurată în marja săptămânii la nivel înalt a celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, este o iniţiativă franco-germană formalizată în 2019 şi a fost găzduită de ministrul pentru Europa şi al afacerilor externe al Franţei, Jean-Yves Le Drian, şi ministrul federal al afacerilor externe al Germaniei, Heiko Maas, transmite un comunicat al MAE.

Conform sursei citate, reuniunea a prilejuit abordarea unor teme şi provocări de actualitate la nivel global, precum răspunsul internaţional faţă de pandemia de COVID-19, drepturile omului şi egalitatea de gen, acţiunea pentru combaterea schimbărilor climatice, a consecinţelor sale şi pentru prevenirea degradării biodiversităţii.

Ministrul Bogdan Aurescu s-a referit la importanţa protecţiei mediului înconjurător, mai ales în contextul efectelor corelate pandemiei de COVID-19, menţionând că este necesară o cooperare crescută la nivel multilateral pentru "redresarea mai eficientă şi mai bine orientată către principiile economiei verzi".

Şeful diplomaţiei române a subliniat că schimbările climatice, degradarea mediului înconjurător şi a biodiversităţii trebuie gestionate ca provocări interdependente.

Aurescu a precizat că în România aproximativ 23% din teritoriul naţional reprezintă arii naturale protejate, care fac parte din reţeaua europeană "Natura 2000".

De asemenea, şeful diplomaţiei române a subliniat importanţa utilizării instrumentelor dreptului internaţional pentru a combate efectele provocărilor globale, inclusiv schimbările climatice. El s-a referit la problema creşterii nivelului mărilor şi oceanelor ca efect direct al schimbărilor climatice, menţionând modul în care Comisia de Drept Internaţional a ONU abordează această problemă.

Totodată, ministrul afacerilor externe a făcut apel la realizarea de progrese semnificative cu ocazia Conferinţei ONU privind Schimbările Climatice (COP 26) care se va desfăşura în luna noiembrie la Glasgow.

La eveniment au luat parte peste 40 de miniştri şi secretari de stat şi alţi demnitari din întreaga lume, reprezentanţi ai statelor şi organizaţiilor care susţin sistemul multilateral.

Alianţa pentru Multilateralism reprezintă o platformă informală menită să atragă şi să genereze formate de cooperare flexibile în jurul unor teme de interes pentru susţinerea şi promovarea unei ordini internaţionale multilaterale, bazate pe dreptul internaţional. Alianţa a fost iniţiată de miniştrii afacerilor externe ai Franţei şi Germaniei, în 2019

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#schimbari climaterice, #Bogdan Aurescu, #mediu , #stiri mediu