Proiectul nuclear care ar putea crea 16.000 de locuri de munca in Romania

Luni, 30 Mai 2016, ora 15:30
5861 citiri
Proiectul nuclear care ar putea crea 16.000 de locuri de munca in Romania
Foto: Nuclearelectrica

Constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda va duce la crearea a aproximativ 16.000 de locuri de munca in Romania, sustin reprezentantii Forumului Atomic Roman (ROMATOM).

Acestia au salutat, luni, aprobarea de catre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a raportului ministrului Energiei, Victor Vlad Grigorescu, cu privire la proiectul unitatilor 3 si 4 de la Centrala Cernavoda, stabilind ca este o investitie prioritara pentru Romania.

"Implementarea proiectului va avea un impact favorabil asupra economiei nationale si locale, estimandu-se astfel crearea a circa 16.000 de locuri de munca ce vor fi direct ocupate in industria nationala pentru finalizarea Unitatilor 3 si 4 Cernavoda", a declarat Marius Gheorghiu, directorul general al Elcomex IEA, firma care detine presedintia ROMATOM.

Potrivit acestuia, realizarea proiectului este benefica pentru Romania, prin atingerea unei cote de 30-32% pentru energia nucleara in mixul energetic national prin punerea in functiune a celor doua noi unitati nucleare.

Afla ce se intampla cu deseurile nucleare de la reactoarele de la Cernavoda

Participarea industriei nucleare romanesti la finalizarea Unitatilor 3 si 4 Cernavoda inseamna, in primul rand, punerea in valoare a investitiilor realizate in trecut, a dotarilor si spatiilor de productie destinate fabricarii de componente si echipamente pentru unitati nucleroelectrice.

Guvernul a aprobat la inceputul acestui an o scrisoare-suport prin care certifica faptul ca proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda este unul strategic prioritar pentru Romania si care poate fi implementat doar cu sprijinul statului, a declarat, joi, Daniela Lulache, CEO al Nuclearelectrica, in cadrul unei conferinte pe tema programului nuclear al Romaniei.

Autoritatile romane se afla in negocieri cu compania chineza China General Nuclear Power Corporation pentru demararea acestui proiect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#energia nucleara locuri munca, #reactoare Cernavoda locuri munca, #locuri munca Romania centrala nucleara , #energia nucleara