Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Programul "Rabla pentru electrocasnice", amanat inainte de deschidere. Suspiciuni de atacuri informatice

Marti, 15 Decembrie 2020, ora 13:09
3053 citiri
Programul "Rabla pentru electrocasnice", amanat inainte de deschidere. Suspiciuni de atacuri informatice
Foto: Unsplash.com

Administratia Fondului pentru Mediu anunta marti, 15 decembrie, ca inscrierile in Programul Rabla pentru Electrocasnice, care trebuia sa inceapa la ora 12.00, sunt amanate din cauza "contextului de instabilitate cibernetica".

De asemenea, institutia precizeaza ca exista suspiciuni privind siguranta informatica a aplicatiei si cu privire la incercari anterioare de fraudare a procesului de inscriere.

"Din cauza contextului general de instabilitate a securitatii cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranta informatica a aplicatiei si a incercarilor anterioare de fraudare a procesului de inscriere prin clonarea unor informatii specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administratia Fondului pentru Mediu anunta amanarea deschiderii sesiunii de inscriere a persoanelor fizice in vederea implementarii unor masuri de siguranta suplimentare pentru Programul national de inlocuire a echipamentelor electrice si electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, pana la o data ce va fi comunicata ulterior", a anuntat, marti, Administratia Fondului pentru Mediu.

Institutia isi cere scuze pentru disfunctionalitatile aparute.

"Ne cerem scuze pentru disfunctionalitatile aparute si va asiguram ca AFM va depune diligentele necesare pentru defasurarea in bune conditii a programului", a mai transmis institutia.

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor urma sa lanseze, marti, la ora 12.00, prin Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), Programul Rabla pentru Electrocasnice dedicat persoanelor fizice, bugetul alocat in acest an fiind de 40 milioane lei.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#rabla magazine, #rabla electrocasnice, #rabla mediu , #stiri mediu
Comentarii