Motivul pentru care Ministrul Mediului nu vrea un program "Rabla" pentru biciclete. "Nu depinde neaparat de bani"

Duminica, 06 Iunie 2021, ora 12:34
2340 citiri
Motivul pentru care Ministrul Mediului nu vrea un program "Rabla" pentru biciclete. "Nu depinde neaparat de bani"
Tanczos Barna nu sustine un program "Rabla" pentru biciclete FOTO Facebook/ Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, nu are in plan implementarea unui program Rabla pentru achizitionarea de biciclete. Barna a explicat ca mersul pe bicicleta depinde doar de atitudinea personala a fiecaruia si nu depinde exclusiv de bani, in pluc acest mijloc de transport nu este foarte scump ca sa aiba nevoie de o sustinere financiara din partea statului.

"Mersul pe bicicleta este o cultura si nu depinde neaparat de bani. Depinde de atitudinea personala a fiecaruia, de modul de viata si de actiunea prin care putem sa reducem poluarea", considera ministrul.

Intrebat duminica, in emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, daca ar sustine un program de tipul celui denumit "Rabla" si pentru cumpararea de biciclete, ministrul a raspuns ca "este nevoie de sustinere pentru mersul pe bicicleta, dar achizitionarea bicicletei nu depinde neaparat de un program Rabla, nu depinde neaparat de o finantare din partea statului, bicicletele nu sunt mijloace de deplasare foarte scumpe".

Ministrul a marturisit ca obisnuieste sa mearga cu trotineta pe pistele de bicicleta din Capitala si ca a constatat ca acestea nu sunt folosite, pentru ca sunt foarte scurte.

"Primaria trebuie sa vina si sa schimbe fata orasului si in Bucuresti, si in alte zone si ca construiasca noi piste de bicicleta pentru a crea infrastructura necesara de a creste alternativele de deplasare. Este nevoie in acelasi timp, de piste biciclete in afara oraselor, care sa lege comunitati, care sa lege orase, sate intre ele si aici Ministerul Mediului are deja in derulare un program prin AFM de sustinere a construirii pistelor de biciclete", a adaugat ministrul la Prima TV.

Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos a dezvăluit recent cea mai nouă restructurare a aplicației sale, cu scopul de a optimiza experiența de streaming audio. Noua versiune a aplicației Sonos le permite utilizatorilor să...
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
Procurorii americani au cerut marți, 23 aprilie, o sentință de trei ani în închisoare pentru fondatorul Binance, cea mai mare companie de schimb de criptoactive din lume. Recomandarea...
#Tanczos Barna, #mediu, #ministru, #program rabla, #bicilete gratuite studenti , #poluare