Populatia de koala din statul australian New South Wales, pe cale de disparitie

Joi, 02 Iulie 2020, ora 06:45
2215 citiri
Populatia de koala din statul australian New South Wales, pe cale de disparitie
Foto: Pixabay

Populatia de koala din statul australian New South Wales (NSW) ar putea sa dispara pana in 2050, daca guvernul local nu intervine rapid pentru a proteja specia si habitatul acesteia, potrivit concluziilor unei anchete parlamentare desfasurate timp de un an si publicate marti, informeaza Reuters, citat de AGERPRES.

Defrisarea solului pentru agricultura, dezvoltarea urbana, exploatarea miniera si forestiera au fost factorii cei mai importanti in fragmentarea si pierderea habitatului acestor animale, de-a lungul a multor decenii, pe teritoriul NSW, statul australian cel mai dens populat.

Sezonul prelungit al incendiilor de vegetatie, alimentat de conditii secetoase si care a luat sfarsit la inceputul acestui an, a fost totodata devastator pentru animale, distrugand circa un sfert din habitatul de pe teritoriul acestui stat australian, iar in unele locuri procentul de distrugeri a urcat pana la 81%.

"Dovezile nu ar putea fi mai evidente", se afirma in acest raport de 311 de pagini.

"Singura sansa ca nepotii copiilor nostri sa vada un koala in salbaticie pe teritoriul NSW va fi daca guvernul actioneaza pe baza recomandarilor comitetului".

Raportul, comandat de un comitet parlamentar format din membri afiliati mai multor partide, face 42 de recomandari, printre care un recensamant de urgenta, care sa prioritizeze protejarea acestei specii atunci cand se planifica dezvoltarea urbana, precum si finantare crescuta pentru activitatile de conservare.

Cu toate acestea, raportul nu a reusit sa recomande in mod unanim un moratoriu in ceea ce priveste defrisarea padurilor autohtone din fondul public, se mai precizeaza in document.

Stuart Blanch, manager in domeniul defrisarii si reabilitarii in cadrul World Wide Fund for Nature (WWF) Australia, a facut un apel la autoritatile guvernamentale pentru a tine cont de recomandari si pentru a consolida activitatile de protejare a habitatului acestor animalele.

"WF face apel la premierul din NSW pentru modificarea legilor defectuoase din domeniul defrisarilor in scopul protejarii habitatului koala, cresterea semnificativa a finantarilor destinate fermierilor care actioneaza pentru conservarea copacilor in teritoriile unde traiesc koala si inlocuirea exploatarii padurilor cu actiunea de plantare a acestora", a precizat Blanch intr-un comunicat.

Prim-ministrul statului New South Wales, Gladys Berejiklian, a declarat marti in fata reporterilor ca guvernul sau a facut deja o serie de investitii pentru a proteja animalele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Australia, #koala, #specii amenintate disparitie, #defrisari, #conservare , #stiri mediu