Poluare în Portul Midia Năvodari. O tonă de păcură a curs la descărcarea unei nave

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 10:43
2201 citiri
Poluare în Portul Midia Năvodari. O tonă de păcură a curs la descărcarea unei nave
Păcura va fi îndepărtată de firmele specializate FOTO Ministerul Mediului

Ministerul Mediului a anunţat, joi dimineaţă, 28 octombrie, că s-a produs poluare cu păcură în portul Midia Năvodari. O tonă de păcură a curs la descărcarea unei nave, cea mai mare parte pe mal, restul între navă şi cheu.

”ABA Dobrogea-Litoral informează că azi, 28.10.2021, ora 2:00 AM, în timpul descărcării navei Angi, încărcată cu păcură, care se afla în dana 4 Midia Năvodari, judeţul Constanţa, unul din furtunurile de descărcare ale terminalului s-a spart. A rezultat o poluare cu păcură de cca. 1 tonă, din care 80% pe mal şi 20% s-a scurs între navă şi cheu”, a anunţat Ministerul Mediului.

Sursa citată a precizat că personalul terminalului ajutat de echipajul remorcherului de serviciu a început să limiteze răspândirea poluării în apă.

A fost anunţat tot personalul disponibil din portul Midia, precum şi firma contractată pentru depoluare, pentru a începe activitatea de curăţare.

”În acest moment, la faţa locului sunt toate instituţiile cu rol de combatere a poluării. Între navă şi cheu, pe o lungime de 30 m, lăţime de 0.5 m (distanţa între navă şi cheu) şi grosime de aproximativ 2,3 cm, se află o cantitate de păcură de aproximativ 200 de litri. Păcura este compactă şi îngheţată, datorită temperaturii scăzute”, a mai precizat Ministerul Mediului.

Potrivit instituţiei, păcura va fi îndepărtată de firmele specializate şi dotate corespunzător după plecarea navei.

Este şi o suprafaţă de sol afectată. Acvatoriul este în siguranţă.

”Inspectorii ABA Dobrogea-Litoral sunt la faţa locului, urmează să fie aplicate sancţiuni. Când va fi posibil, se va relua descărcarea navei, care va mai dura încă 24 ore până la finalizare”, a mai transmis Ministerul Mediului.

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#poluare, #pacura, #Portul Midia, #Navodari, #nava, #Ministerul Mediului , #poluare