Porci infectați cu pestă africană în București. Primarul Ciucu anunță ce măsuri vor fi luate

Miercuri, 29 Septembrie 2021, ora 15:38 1720 citiri
DSV va face o anchetă, iar suinele vor fi eutanasiate FOTO Pixabay

Un focar de pestă porcină africană a fost depistat în Capitală! Este anunțul făcut de primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Edilul spune că a fost informat cu privire la existența unui focar de pestă porcină africană, în zona Giulești, spre Lacul Morii. În urma unei anchete a DSV, animalele urmează să fie eutanasiate.

"Am fost informat că în Sectorul 6 există un focar de pestă porcină. Am participat deja la o şedinţă a Comitetului Municipiului București pentru de Situații de Urgență (CMBSU) în care am discutat și am decis planul pentru eliminarea focarului.

Poliția Locală a Sectorului 6 și Direcția de Servicii Publice a Primăriei Sectorului 6 vor interveni mâine, conform planului adoptat azi, sub îndrumarea metodologică a Direcției Sanitare și Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) pentru a elimina focarul de infecție și pericolul reprezentat de către acesta.

Vă ținem la curent, revenim cu detalii", a scris Ciprian Ciucu.

Pentru această boală nu există vaccin, singura metodă de protejare a sănătății animalelor fiind respectarea condițiilor de biosecuritate.

Pesta porcină africană nu produce îmbolnăviri la oameni, însă acest virus are un impact dezastruos la nivel economic și social.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News