Parc eolian de 140 MW, construit de Enel in Tulcea

Marti, 06 Iulie 2010, ora 13:08
5903 citiri
Parc eolian de 140 MW, construit de Enel in Tulcea

Compania energetica Enel din Italia va incepe in acest an constructia unui parc eolian de 140 MW in comuna Valea Nucarilor, din judetul Tulcea, proiect ce va fi dezvoltat in doua etape, fiecare de cate 70 MW, a declarat marti reprezentantul Enel Green Power, James Lee Stancampiano.

"In acest an, vom pune in functiune 40 MW din acest parc eolian, iar alti 30 MW vor fi pusi in functiune in primavara viitoare. Totodata, estimam ca vara aceasta vom primi autorizatiile pentru ceilalti 70 MW din acest proiect. Parcul eolian de la Valea Nucarilor va fi finalizat anul viitor", a declarat James Lee Stancampiano.

De asemenea, compania va incepe saptamana viitoare perioada de testare pentru parcul eolian de 34 MW din localitatea Agighiol, judetul Tulcea. Acest proiect este format din 17 turbine eoliene Gamesa instalate, fiecare avand o putere de 2 MW.

Enel este cea mai mare companie italiana din sectorul de electricitate si cea de-a doua companie de utilitati din Europa, fiind listata din 1999 la bursa din Milano. Este un jucator integrat care produce, distribuie si vinde electricitate si gaz. Enel este prezenta in 23 de tari pe 4 continente, avand circa 81.000 de angajati, peste 95 GW de capacitate de productie si aproximativ 61 milioane de clienti.

In Romania, Enel este cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice, avand circa 2,6 milioane clienti, 91.000 km de retea si aproximativ 5.000 angajati.

Enel opereaza in domeniul furnizarii electricitatii, prin Enel Energie si Enel Energie Muntenia, in timp ce Enel Distributie Banat, Enel Distributie Dobrogea si Enel Distributie Muntenia sunt companiile care se ocupa de gestionarea si imbunatatirea retelei de energie electrica in aceste trei regiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#Enel investitie Romania, #constructie parc eolian Tulcea , #centrala eoliana