Ora Pamantului 2018: Se stinge lumina si la Guvern, si la Cotroceni

Sambata, 24 Martie 2018, ora 11:40
2635 citiri
Ora Pamantului 2018: Se stinge lumina si la Guvern, si la Cotroceni
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul si Administratia Prezidentiala anunta ca vor respecta Ora Pamantului si diseara vor stinge lumina.

"Administratia Prezidentiala se alatura, pentru al patrulea an consecutiv, campaniei "Earth Hour" - Ora Pamantului. In acest sens, sambata, 24 martie a.c., in intervalul orar 20:30-21:30, iluminatul Palatului Cotroceni va fi intrerupt", se precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com, sambata, de Palatul Cotroceni.

Lumina va fi stinsa si in Palatul Victoria, in acelasi interval orar, atunci cand intreaga lume marcheaza "Ora Pamantului".

"Guvernul doreste sa reconfirme in acest fel atentia pe care o acorda problemelor de mediu si de eficienta energetica, obiectivul pe care si l-a propus prin Programul de guvernare fiind de redefinire a politicilo energetice ale Romaniei, punand accent pe cercetare, inovare si pe promovarea noilor tehnologii privind stocarea energiei, retelelor inteligente sau masurilor de eficienta energetica in intreg sistemul", arata Palatul Victoria intr-un comunicat remis Ziare.com.

In plus, si ministerele anunta ca sting lumina:

"Ministerul Afacerilor Externe se alatura, si in acest an, initiativei internationale Ora Pamantului (Earth Hour), in cadrul demersurilor din intreaga lume de constientizare a consecintelor schimbarilor climatice asupra mediului inconjurator si a calitatii vietii. Campania de anul acesta se desfasoara sub sloganul #Connect2Earth si aduce in discutie importanta biodiversitatii.

Astfel, sambata, 24 martie, in intervalul 20:30-21:30, vor fi stinse timp de o ora luminile in sediile MAE, ale misiunilor diplomatice, oficiilor consulare si institutelor culturale romanesti din strainatate, cu scopul simbolic de a atrage atentia asupra necesitatii protejarii mediului si a resurselor planetei si asupra responsabilitatii fiecaruia dintre noi", transmite MAE intr-un comunicat remis Ziare.com.

Ministerul Transporturilor a decis sa stinga luminile exterioare si pe cele din interiorul Palatului CFR. De asemenea, vor fi deconectate echipamentele electronice care nu impiedica desfasurarea activitatii si asigurarea securitatii, anunta MT.

Afla mai multe despre Ora Pamantului 2018 - Cine stinge lumina sambata si ce manifestari au loc in toata tara

B.B.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Ora Pamantului 2018 Guvern Cotroceni , #Ora Pamantului