Ora Pamantului, celebrata in Romania - Vezi cine stinge lumina

Sambata, 31 Martie 2012, ora 09:24
3383 citiri
Ora Pamantului, celebrata in Romania - Vezi cine stinge lumina
Foto: Arhiva

Mai multe institutii importante din Bucuresti, dar din alte 40 de orase din tara, sting sambata seara luminile, pentru Ora Pamantului, campanie care va fi marcata prin concerte la lumina lumanarilor, tortelor si lampioanelor, spectacole si concursuri.

Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Opera Nationala se alatura in acest an campaniei - organizata in 2012 sub sloganul "Schimbarea suntem noi!" - in care institutiile de stat si private, dar si cetatenii sunt rugati sa stinga luminile, sambata seara, intre orele 20:30 si 21:30, ca semnal de alarma fata de problemele mediului, noteaza Adevarul.

In tara, 41 de orase din Romania sarbatoresc Ora Pamantului, respectiv: Bistrita, Adjud, Aiud, Alba-Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti, Baile Tusnad, Calafat, Cluj-Napoca, Constanta, Drobeta-Turnu Severin, Deva, Focsani, Galati, Giurgiu, Horezu, Iasi, Oradea, Panciu, Rosiorii de Vede, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Roman, Salonta, Slatina, Satu Mare, Sighisoara, Slobozia, Targoviste, Timisoara, Vatra Dornei, Tulcea, Turda si Vaslui.

In aceste orase, municipalitatile vor intrerupe iluminatul institutiilor publice si al cladirilor emblematice si vor promova ideea stingerii luminilor in randul institutiilor private, incurajand, totodata, cetatenii, sa repete acest gest simbolic in locuintele lor.

In Capitala, vor stinge luminile, in mod simbolic, Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Opera Nationala, Biblioteca Centrala Universitara, Biblioteca Nationala, British Council, Institutul Italian de Cultura, Institutul Cultural Roman, Muzeul Antipa, dar si sedii de companii.

"Anul 2012 ne aduce in etapa unei schimbari intr-un sens profund. Este momentul intelegerii ca schimbarea reala sta in puterea fiecaruia mai mult decat a trage un semnal de alarma. Am constientizat in urma cu un an puterea uimitoare, exceptionala si minunata, de sincronizare a vointti a peste 1,3 miliarde de persoane, a caror constiinta era interconectata de strigatul la unison, de o simplitate profunda, ca viata intrece ca prioritate orice altceva.

Acum e timpul sa trecem la pasul urmator. O schimbare durabila va putea sa apara in lume atunci cand oamenii vor adopta alte modele de gandire si comportament. Aceste noi modele de a se raporta la mediul inconjurator nu trebuie sa fie valabile doar o singura zi, ci trebuie sa faca parte din modul nostru de a fi", sustin initiatorii campaniei.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Ora Pamantului Romania, #Palatul Parlamentului Ora Pamanului, #inchidere lumina ora Pamantului , #verde
Comentarii