Ora Pamantului 2020 se muta online - mai multi artisti din Romania se alatura miscarii internationale

Comunicat de presa
Vineri, 27 Martie 2020, ora 15:25
25742 citiri
Ora Pamantului 2020 se muta online - mai multi artisti din Romania se alatura miscarii internationale

Sambata, 28 martie, la ora locala 20:30, Earth Hour (Ora Pamantului), cea mai mare miscare voluntara de mediu din istorie, va reuni oamenii din intreaga lume pentru a atrage atentia asupra problemelor planetei.

Pentru prima data in istoria miscarii insa, toate evenimentele vor avea loc exclusiv online.

Marco Lambertini, directorul general al WWF International, a declarat:

"Suntem profund intristati de pierderea de vieti in urma pandemiei COVID-19, iar gandurile noastre se indreapta acum catre familiile care au pierdut pe cineva drag sau care sufera.

In aceasta perioada de criza trebuie sa ramanem uniti, mai mult ca niciodata, pentru a proteja viitorul nostru si pe cel al planetei.

Este momentul pentru solidaritate, pentru a raspunde creativ provocarilor si pentru a colabora, motiv pentru care Ora Pamantului este marcata prin evenimente digitale pe tot globul".

In contextul in care biodiversitatea globala a scazut intr-un ritm alarmant, pana la un milion de specii fiind amenintate cu disparitia si planeta este amenintata de criza climatica, vocea fiecaruia conteaza si mai mult.

Este important sa constientizam ca natura sta la baza unei planete sanatoase si reprezinta o solutie imediata, puternica si eficienta din punctul de vedere al costurilor pentru a adresa dezastrele climatice.

Greta Thunberg, activista pentru clima si mediu, a spus: "Pentru mine, Ora Pamantului este in fiecare ora, in fiecare zi.

Nevoia de a ne uni si proteja planeta noastra nu a fost niciodata mai mare.

Intrucat ni s-a solicitat evitarea adunarilor publice pentru a incetini raspandirea COVID-19 (coronavirus), recomand tuturor sa se conecteze online de #EarthHour, sa ne reinnoim angajamentul fata de planeta si sa ne folosim vocile pentru a solicita actiuni concrete, in siguranta si responsabil".

In ultimul deceniu, Ora Pamantului a inspirat participarea globala la initiativele cu rol critic pentru protejarea naturi, contribuind la constientizarea crizei climatice si la actiuni concrete.

Printre cele mai importante exemple, miscarea a ajutat la crearea unei zone protejate marine de 3,5 milioane de hectare in Argentina, o padure de 2.700 de hectare in Uganda si a ajutat la adoptarea unei noi legislatii pentru protectia marilor si padurilor din Rusia.

Anul trecut, WWF-Ecuador a solicitat o lege care sa interzica folosirea pungilor de plastic, a altor produse de plastic de unica folosinta in capitala si WWF-Indonezia a initiat plantarea a 20.000 de puieti de mangrove in 13 orase.

O ora de conectare - oriunde am fi in Romania, de Ora Pamantului suntem impreuna

Mai multi artisti din Romania se alatura miscarii internationale, pentru a ii ajuta pe cei de acasa in aceasta perioada sa se simta mai putin izolati.

Fie ca citesc, canta sau organizeaza vizionarea unui film, mesajul lor este acelasi: indiferent de granite geografice, de fus orar, de distantarea sociala, nu suntem singuri - nici acum, nici atunci cand luptam pentru protejarea naturii.

Astfel, odata cu stingerea luminii de la ora 20:30, timp de o ora, WWF-Romania indeamna romanii sa se conecteze online alaturi de artistii care vor transmite de acasa. Acestia vor putea fi urmariti atat pe pagina de Facebook WWF-Romania, cat si pe paginile proprii.

De la ora 20:00, Monica Davidescu citeste pentru cei mici "Galileo Galilei. Colectia Micii eroi", iar de la 20:30, citim impreuna, la lumanare, "Miracolul vietii pe Pamant. Povestea evolutiei" (de la Editura Litera).

De la 20:30 are premiera documentarul "Parcurile americane" (52'), o calatorie prin 11 parcuri nationale americane prin care Dan Dinu si Cosmin Dumitrache prezinta cum a inceput conservarea naturii in SUA si ce putem invata de la ariile lor protejate.

Tot de la 20:30 Dora Gaitanovici, una dintre cei patru finalisti de la Vocea Romaniei, va canta live, un recital-surpriza.

Dora Gaitanovici are deja in palmares zeci de trofee nationale, studiaza pian, saxofon, canto si este pasionata de jazz, blues, rock sau de muzica clasica.

In prezent, Dora este studenta in cadrul Universitatii de Muzica din Bucuresti.

Iar de la 21:00, Rockabella transmit un show live direct din sufragerie, cu piese cunoscute si cel mai nou single, "Arata-te".

In noul lor album, Rockabella exploreaza ideea vulnerabilitatii ca act de curaj, ca poarta spre conexiune.

De asemenea, oamenii isi pot adauga vocea pe platforma Vocea ta pentru Planeta, pentru a solicita liderilor mondiali un acord prin care protejeaza si refac natura pana in 2030 - protejand cel putin 30 % din spatiile naturale si gestionarea durabila a celorlalte, limitand in acelasi timp incalzirea globala la 1,5 grade C.

Despre WWF (World Wide Fund for Nature)

Infiintata in anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizatii internationale care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii, in peste 100 de tari.

Misiunea WWF la nivel global este sa opreasca degradarea mediului inconjurator si sa construiasca un viitor in care oamenii traiesc in armonie cu natura.

Mai multe detalii la: www.wwf.ro.

Despre Earth Hour

Earth Hour a aparut ca un raspuns la o intrebare simpla: cum ii putem determina pe oameni sa constientizeze una din cele mai mari amenintari actuale, schimbarile climatice?

Raspunsul a venit de la WWF Australia, concretizata intr-o campanie care promova un gest pe cat de simplu, pe atat de puternic: stingerea luminilor.

Se intampla pe 31 martie 2007, la Sydney, cand 2 milioane de case si sedii de companii australiene au stins luminile timp de o ora. Ora Pamantului.

In 2008, 50 de milioane de oameni au ales sa celebreze Earth Hour.

In 2010, 4.500 de orase din 128 de tari au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare actiune de mediu din toate timpurile.

In prezent, comunitatea de sustinatori Earth Hour a depasit 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de orase, din peste 180 de tari. Detalii pe www.ora-pamantului.ro sau pe www.earthhour.org.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Ora Pamantului evenimente , #stiri mediu