Ministrul Mediului explică noile reguli de intervenție în cazul urșilor care ajung în localități și pun în pericol cetățenii

Joi, 22 Iulie 2021, ora 07:38 2634 citiri
Guvernul României a aprobat o Ordonanţă de urgenţă privind aprobarea metodelor de intervenţie pentru specia urs brun FOTO Pixabay

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, susţine joi o conferinţă de presă ce va avea pe agendă, printre altele, problema managementului populaţiei de urs din România.

Conform ministerului de resort, oficialul va vorbi şi despre concluziile participării la Consiliul informal al miniştrilor Mediului din Uniunii Europene, precum şi despre rectificarea bugetară a MMAP.

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de miercuri, 21 iulie, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, o Ordonanţă de urgenţă privind aprobarea metodelor de intervenţie pentru specia urs brun.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, actul normativ reglementează modul de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun (Ursus arctos) asupra cetăţenilor şi bunurilor acestora, în intravilanul localităţilor, prin alungare/capturare/relocare sau extragerea prin împuşcare sau eutanasiere.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News