Microsoft are in plan un Computer Planetar, care sa ajute la rezolvarea problemelor de mediu

Comunicat de presa
Luni, 27 Aprilie 2020, ora 13:26
26166 citiri
Microsoft are in plan un Computer Planetar, care sa ajute la rezolvarea problemelor de mediu

Microsoft a lansat initiativa privind reducerea emisiilor de carbon, la inceputul anului, cu obiectivul de a le scadea la zero pana la sfarsitul acestui deceniu.

Desi, intre timp, COVID-19 ne-a schimbat complet viata, problemele de sustenabilitate au ramas la fel de urgente si de importante.

De aceea, Microsoft anunta cel de-al doilea pas in eforturile companiei de sustenabilitate pentru 2020, concentrandu-se pe pastrarea si protejarea biodiversitatii si a sanatatii ecosistemelor lumii.

Natura si beneficiile pe care le ofera oamenilor stau la baza economiei globale, a culturii noastre si a experientei umane generale. Depindem de aerul curat, de apa, de alimente, medicamente, energie si de materialele de constructie pe care natura le ofera, insa aceste ecosisteme sunt amenintate sau sunt deja in declin.

Protejarea naturii in beneficiul generatiilor actuale si viitoare este una dintre cele mai mari provocari ale umanitatii. Utilizarea tehnologiei pentru a sprijini acest efort global este provocarea noastra.

Noua initiativa de biodiversitate a Microsoft are mai multe aspecte. Poate cel mai important, isi propune sa imbine datele si tehnologia digitala intr-un program ambitios care sa stranga date de mediu din intreaga lume si sa le puna la lucru intr-un nou "Computer Planetar".

In plus, Microsoft va intreprinde noi activitati pentru a permite partenerilor si clientilor sa utilizeze rezultatele pentru a lua decizii de mediu mai bune in activitatile lor organizationale.

Initiativa urmeaza sa abordeze si probleme de politica publica legate de ecosistem si asumarea responsabilitatii pentru amprenta ecologica a Microsoft.

Biodiversitatea si ecosistemele in declin

Ca si in cazul problemelor abordate in ianuarie legate de emisiile de carbon, consideram ca activitatea companiei privind biodiversitatea ar trebui sa fie bazata pe stiinta si pe date.

Un sfert din speciile planetei sunt amenintate cu disparitia. Zonele umede care purifica si depoziteaza apa si furnizeaza habitate pentru mii de specii au fost reduse cu 87%.

Recifele de corali care asigura habitate acvatice, hrana, bariere naturale impotriva inundatiilor, medicamente si milioane de locuri de munca in turism au scazut cu 50% in era moderna.

Mamiferele, pasarile si alte populatii de animale salbatice au scazut cu aproape 60% in ultimii 40 de ani, iar numarul speciilor amenintate cu disparitia continua sa creasca rapid.

Cand un animal moare, ecosistemul care l-a gazduit incepe sa se destrame, iar implicatiile pot fi catastrofale.

Sa luam ca exemplu impactul insectelor asupra sanatatii si prosperitatii noastre economice.

Insectele sunt un grup a carui diversitate si inmultire a scazut dramatic in ultimele decenii. Insectele stau la baza lantului alimentar, fiind consumate de pasari, pesti si animale mici.

Polenizatorii precum albinele sunt esentiali pentru producerea a peste 75% din culturile alimentare din lume. Fara insecte nu exista mancare si fara mancare oamenii nu pot supravietui.

O abordare de principiu care ghideaza activitatea companiei

Atunci cand trateaza o problema sociala noua si complexa, Microsoft se straduieste mai intai sa studieze si apoi sa defineasca o abordare principiala care sa stea la baza eforturilor.

Acest lucru a fost fundamental pentru activitatea companiei privind protectia confidentialitatii, a dezvoltarii etice a inteligentei artificiale, a obiectivelor agresive privind emisiile de carbon si a abordarii asupra biodiversitatii si ecosistemelor.

Compania a adoptat o serie de patru principii care sa ghideze activitatea pentru a atinge obiectivele globale privind biodiversitatea.

Acestea sunt:

1. Sa puna la lucru datele si tehnologia digitala. Nu se poate rezolva o problema asupra careia nu exista o deplina intelegere. Acesta este motivul pentru care compania va agrega date de mediu din intreaga lume si le va pune la lucru prin calcul si invatare automata intr-un nou Computer Planetar.

2. Sa sprijine partenerii si clientii din intreaga lume folosind Computerul Planetar pentru a dezvolta si a implementa tehnologia digitala care ajuta partenerii si clientii sa ia decizii de mediu mai bune in activitatile lor organizationale.

3. Sa sustina dialogul pe probleme de politica publica legate de ecosistem. Microsoft va sprijini si pleda pentru initiativele de politici publice care evalueaza si gestioneaza ecosistemele la scara nationala si globala.

4. Sa isi asume responsabilitatea pentru amprenta ecologica a companiei. Microsoft isi va asuma responsabilitatea pentru impactul ecosistemic al operatiunilor directe prin protejarea mai multor terenuri decat cele folosite pana in 2025.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#initiativa biodiversitate Microsoft, #computer planetar , #proiecte mediu