Casa neaerisită te îmbolnăvește și crește gradul de stres. Ghid practic pentru a avea o locuință corect ventilată și eficientă energetic

Vineri, 19 Noiembrie 2021, ora 13:44 2422 citiri
Medicii recomandă să aerisim locuința în fiecare zi

Calitatea mediului interior din locuințe ne poate afecta semnificativ sănătatea și starea de bine, iar conștientizarea acestui lucru este esențială pentru a lua măsuri, astfel încât să avem o locuință cât mai sănătoasă.

Construcția clădirii, sursa de lumină a locuinței, modul în care e încălzită sau răcită, ori chiar mobilată pot afecta atât sănătatea ta, cât și pe cea a Planetei. Clădirile ne influențează, de asemenea, și productivitatea, un aspect important, fie că lucrăm de acasă sau de la locul de muncă.

România Eficientă îți prezintă câțiva pași ușori, accesibili, care îți pot face spațiul de locuit mai eficient energetic și mai sănătos pentru tine și familia ta, reducând totodată amprenta emisiilor de carbon.

Măsuri pentru a avea AER mai sănătos în interiorul locuinței

- Ventilează-ți locuința pentru a elimina toxinele strânse în interior și a aduce aer proaspăt și curat în casă

- Alege mobilier non – toxic (fără compuși volatili organici)

ȘTIAI CĂ? 52% din calitatea slabă a aerului interior poate fi atribuită insuficientei ventilări. Ventilația naturală poate reduce bolile de plămâni cu până la 20%, deci DESCHIDE FERESTRELE!

MĂSURI pentru un CONFORT TERMIC și ACUSTIC mai mare

Investește în izolația clădirii pentru a:

- crește eficiența energetică

- spori confortul termic

- reduce zgomotul

- diminua facturile la energie

MĂSURI pentru un ILUMINAT sănătos și de calitate

- Maximizează utilizarea luminii naturale: cercetările au indicat că poți reduce astfel nevoia de iluminat artificial cu 16-20%

- Utilizează corpuri de iluminat eficiente energetic

Descoperă mai multe sfaturi în videograficul următor:

Despre eficiența energetică a clădirilor se va discuta la cea de-a treia ediție a Forumului România Eficientă, o conferință internațională care va avea loc online în data de 22 noiembrie a.c., între orele 11:00 – 13:15. Conferința va fi transmisă LIVE pe site-ul România Eficientă și pe paginile de Facebook ale România Eficientă și Energy Policy Group.

Material susținut de România Eficientă

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News