Summitul One Planet, convocat de Emmanuel Macron. 50 de tari se angajeaza sa opreasca distrugerea Pamantului

Luni, 11 Ianuarie 2021, ora 21:02
4838 citiri
Summitul One Planet, convocat de Emmanuel Macron. 50 de tari se angajeaza sa opreasca distrugerea Pamantului
FOTO Pixabay.com

O coalitie formata din 50 de tari s-a angajat sa protejeze aproape o treime din planeta pana in anul 2030, pentru a opri distrugerea mediului inconjurator.

Liderii mondiali s-au intalnit luni in cadrul unei videoconferinte, pentru summitul One Planet dedicat biodiversitatii si schimbarilor climatice. Evenimentul, care are ca scop relansarea negocierilor vizand o mai buna protectie a naturii, a fost deschis de presedintele francez Emmanuel Macron. Si Romania se alatura initiativei celor 50 de state pentru a combate incalzirea globala.

Coalitia pentru inalta ambitie (HAC) pentru natura si oameni, care include Marea Britanie si tari de pe sase continente, a facut inainte de summitul One Planet de la Paris, un angajament de a proteja cel putin 30% din pamantul si oceanele planetei.

Conform oamenilor de stiinta, activitatile umane conduc la a sasea extinctie in masa a vietii pe Pamant, iar productia agricola, mineritul si poluarea ameninta functionarea normala a ecosistemelor care sustin viata, cruciale pentru civilizatia umana.

Acest angajament va fi cel mai probabil tinta principala a "Acordului de la Paris pentru natura" care va fi negociat la Cop15, la Kunming, in China, la sfarsitul acestui an. HAC a declarat ca spera ca angajamentele timpurii ale unor tari precum Columbia, Costa Rica, Nigeria, Pakistan si Canada sa asigure baza acordului ONU, transmite The Guardian.

Printre participantii la summitul One Planet convocat de presedintele francez Emmanuel Macron, se numara mostenitorul coroanei britanice, printul Charles, presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson si secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Importanta albinelor in ecosistem. Factori care le ameninta existenta

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#Summitul One Planet, #planeta, #protejarea mediului, #emanuel macron , #stiri mediu