Ion Ariton: Sursele regenerabile, cheia Romaniei pentru un mix energetic echilibrat

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 15:27 1928 citiri
Foto: Green Report

Utilizarea potentialului hidroenergetic amenajabil reprezinta una din directiile principale de actiune ale Strategiei Energetice a Romaniei, convergente cu cele ale politicii energetice a Uniunii Europene, considera ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton.

Oficialul roman a subliniat, intr-un interviu acordat "Green Report", fapul ca hidrocentralele reprezinta, inca, cea mai importanta resursa de producere de energie electrica din surse regenerabile si ca un mix de energie echilibrat va oferi sectorului energetic competitivitate si securitate in aprovizionare, cu accent pe utilizarea resurselor interne.

Care este principalul obiectiv al Strategiei Energetice a Romaniei?

Problema energiei este de o importanta vitala pentru orice economie a lumii. In conformitate cu Noua Politica Energetica a Uniunii Europene (UE), energia este un element esential al dezvoltarii la nivelul Uniunii.

Astfel, pe fondul evolutiilor si al complexitatii din ce in ce mai mari a problemelor cu care se confrunta sectorul energetic mondial, statele si-au stabilit obiective si fundamentat masuri prin care sa se gestioneze eficient aceste transformari.

Obiectivul general al Strategiei sectorului energetic din Romania il constituie asigurarea conditiilor pentru satisfacerea necesarului de energie pe termen mediu si lung, la un pret accesibil, adecvat unei economii moderne de piata si unui standard de viata civilizat, in conditii de calitate, siguranta in alimentare, cu respectarea principiilor dezvoltarii durabile si corelarea cu politica energie - mediu a Uniunii Europene.

Citeste mai mult despre Ion Ariton: Sursele regenerabile, cheia Romaniei pentru un mix energetic echilibrat pe GreenReport.ro.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News