Inovatia locala EcoTree, dedicata domeniului economiei circulare, primeste finantare de 215.000 de euro

Comunicat de presa
Luni, 11 Mai 2020, ora 13:34
13092 citiri
Inovatia locala EcoTree, dedicata domeniului economiei circulare, primeste finantare de 215.000 de euro

EcoTree, o platforma digitala inovatoare adresata domeniului economiei circulare, de reciclare a deseurilor si dezvoltata de un start-up romanesc, va primi o finantare de 215.000 de euro pentru dezvoltare si implementare.

Finantarea este coordonata de Sparking Capital, in calitate de Lead Investor, in parteneriat cu platforma de crowdfunding Seed Blink si business angels.

EcoTree este o platforma digitala inovatoare care accelereaza fundamental modul in care se realizeaza colectarea si reciclarea deseurilor, indiferent de tipologie, cantitate sau provenienta si urmeaza sa fie lansata in urmatoarele luni.

Aceasta va aduce beneficii reale industriei de reciclare a deseurilor prin digitalizarea proceselor si a documentatiei legale necesare, asigurand transparenta si trasabilitate, analiza datelor prin module de business inteligence, module de licitatii speciale si nu numai, contribuind astfel la cresterea gradului de reciclare a deseurilor si, implicit, la un mediu mai curat si mai sustenabil.

"Ne adresam cu precadere companiilor care isi doresc sa digitalizeze managementul operatiunilor din zona deseurilor si reciclarii.

Aducem un serviciu software simplu, implementarea sa insemnand un efort minim, dar si un cost accesibil pentru clientii nostri.

In aceasta runda de finantare ne-am propus sa definitivam 100% serviciul cu toate functionalitatile cerute de beneficiari, astfel ca in urmatoarea perioada sa implementam cateva proiecte pilot cu organizatii relevante ce au interes major pentru zona de waste management.

Prin colaborarea cu Sparking Capital si Seed Blink, pe langa resursele financiare am gasit o echipa profesionista de mentori, consultanti de business dar si oameni pasionati de reciclare.

Asadar, in aceasta formula ne-am propus sa aducem reciclarea la un alt nivel si sa devenim astfel un partener important in misiunea viitorului sustenabil." declara fondatorii EcoTree, Bogdan Andronache si Alexandru Petrescu.

Sparking Capital este fondul cu capital de risc care a coordonat procesul de finantare, fiind un fond constituit din surse private. Sparking Capital face investitii de tip pre-seed si seed in companii inovatoare din verticalele consumer-tech, fin tech, supply chain-tech, property-tech, marketing-tech, transformare digitala si sustenabilitate.

Vlad Panait, Co-Founder & General Partener Sparking Capital: "Investitia in EcoTree confirma interesul nostru strategic pentru verticala economie circulara.

Suntem incantati sa anuntam o noua investitie intr-o echipa ambitioasa, ce are potentialul de a crea un produs inovator si care raspunde la o nevoie reala a societatii, si anume gradul redus de reciclare a deseurilor, contribuind astfel la eficientizarea semnificativa a procesului de reciclare si implicit la un mediu mai curat, sanatos si sustenabil pentru noi toti.

Alaturi de investitia financiara, Sparking Capital contribuie prin expertiza, mentorat si networking, la dezvoltarea accelerata si scalarea internationala a companiilor in care investeste.

Suntem la a doua investitie in parteneriat cu Seed Blink si contribuim impreuna cu toti partenerii nostri la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial romanesc, care face progrese vizibile de la an la an."

Alaturi de Sparking Capital, investitia in EcoTree este sustinuta de Seed Blink, cea mai mare platforma de equity crowdfunding din Romania, care democratizeaza intrarea investitorilor privati in ecosistemul startupurilor inovatoare, facilitand totodata accesul acestora la capital.

Andrei Dudoiu, Co-Founder si CEO Seed Blink "EcoTree, pe langa inovatia pe care o aduce in industria de reciclare a deseurilor, genereaza si impact social, ajutand inclusiv la rezolvarea unei probleme ecologice. Aceste argumente, alaturi de implicarea Sparking Capital in calitate de lead investor, au determinat SeedBlink sa raspunda afirmativ la listarea acestui startup pe platforma noastra de equity crowdfunding."

Asistenta juridica a tranzactiei a fost asigurata de casa de avocatura Boanta, Gidei si Asociatii.

EcoTree a castigat anul trecut premiul 3 al acceleratorului ReUse Hub, eveniment sustinut de PepsiCo Romania in colaborare cu Impact Hub.

Despre conceptul "economie circulara"

Economia circulara are la baza un model economic care implica partajarea, reutilizarea, repararea, renovarea si reciclarea materialelor si produselor exitente, cat mai mult posibil, contribuind la cresterea ciclului de viata al produselor.

Cand produsele ajung la sfarsitul duratei de viata, materialele din care sunt facute sunt pastrate in circuitul economic, ori de cate ori este posibil, reducand astfel deseurile si creand valoare adaugata. Economia circulara a depasit etapa de concept si este vizibila in actiuni concrete din diverse industrii, inclusiv in strategia europeana pentru urmatorii ani.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#inovatie EcoTree, #economia circulara , #proiecte mediu