Strategia scandaloasă de mușamalizare a cazului inginerului silvic bătut în Maramureș: "N-a fost conflict fizic direct, s-a împiedicat"

Vineri, 19 Noiembrie 2021, ora 12:55
9170 citiri
Strategia scandaloasă de mușamalizare a cazului inginerului silvic bătut în Maramureș: "N-a fost conflict fizic direct, s-a împiedicat"
Inginerul silvic Florin Tăut a sunat la 112 după ce a fost agresat în pădure FOTO Facebook/ Alex Nedea

Șefii Romsilva Maramureș încearcă să îngroape scandalul național stârnit de prezentarea anchetei referitoare la inginerul silvic Florin Tăut.

O investigație a jurnaliștilor de la Recorder arată cum un angajat al Romsilva a fost lăsat să lupte singur cu mafia lemnului din Maramureș, fiind amenințat cu moartea, bătut și, în cele din urmă, transferat la alt district silvic.

Florin Tăut, subiectul anchetei, spune că a fost atacat în pădure cu o rangă de către Vasile Benzar, un afacerist local care-l hărțuise sistematic în perioada anterioară.

Alex Nedea, jurnalistul Recorder care a realizat ancheta, a postat pe Facebook vineri, 19 noiembrie, o replică pe care spune că a primit-o de la șeful Daniel Paicu, directorul Direcției Silvice Maramureș: "Nu a fost conflict fizic direct, Florin Tăut s-a împiedicat".

"Mi-a spus ieri răspicat Daniel Paicu, directorul Direcției Silvice Maramureș, ca răspuns la situația angajatului din subordinea sa, ignorând toate evidențele care vorbesc despre o altfel de împiedicare.

O certitudine este și faptul că un medic legist l-a consultat pe Florin și i-a eliberat un certificat medico legal în care scrie despre "politraumatism prin agresiune" și despre "leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu un corp dur”.

Așadar, dacă Florin Tăut s-a împiedicat, atunci s-a împiedicat azvârlindu-se violent într-o rangă aflată doar întâmplător și dezinteresat în mâna unui agent economic la care inginerul venise în control; agent care l-a și întâmpinat călduros pe Tăut cu niște bolovani aruncați spre capul lui, așa cum reiese din filmările de la incident.

Care e miza acestor dezinformări? Simplu: investigația Recorder a avut efectul unui cutremur în toată instituția silvică, seism care s-a dezlănțuit pe ruta Baia Mare - București. De miercuri în micuța localitate Poieni s-au activat toate instituțiile de forță ale țării.

Acum unii de la Romsilva încearcă pe cât posibil reducerea deranjului.

Căci deranjul va crește la niște cote considerabile dacă la Ocolul Silvic Poieni se face un control riguros. Se încercă pe cât posibil evitarea unui control făcut ca la carte cu oameni de la gărzile forestiere, aduși din țară. S-ar dori un control mititel.

Un contruleț local la codruleț. Unul mic- mic, făcut cu oameni de la Direcția Silvică Maramureș sau cel mult doar cu oameni din Regia Națională a Pădurilor „Romsilva”. Un control de care să nu se mai împiedice nimeni", a scris Nedea pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#florin taut, #padurar batut maramures, #Daniel Paicu , #paduri