Guvernul a aprobat strategia de privatizare a filialelor Electrica

Marti, 27 Martie 2012, ora 18:181366 citiri
Guvernul a aprobat strategia de privatizare a filialelor Electrica
Foto: Arhiva

Guvernul a adoptat in sedinta de marti hotararea pentru aprobarea strategiei de privatizare a filialelor de distributie S.C. Electrica S.A., a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Filialele avute in vedere sunt "Electrica Distributie Transilvania Sud", "Electrica distributie Transilvania Nord" si "Electrica Distributie Muntenia Nord".

Hotararea vizeaza implementarea strategiei de privatizare in cadrul careia va fi oferit spre subscriere investitorilor un pachet de actiuni de 15% din capitalul social al fiecareia dintre cele trei societati comerciale.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), are rolul de a aproba "procedura de selectare a intermediarilor autorizati, modificarii actelor constitutive si derularii tuturor actiunilor necesare admiterii la tranzactionare a actiunilor societatilor comerciale filiale ale S.C. Electrica S.A.", se precizeaza intr-un comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

Pretul actiunilor va fi cel putin egal cu pretul de oferta sau cu pretul de referinta utilizabil in cadrul unui mecanism de determinare a pretului de oferta, mecanism aprobat de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare in conditiile legii.

Pretul de oferta sau pretul de referinta al actiunilor se aproba de catre adunarea generala extraordinara a actionarilor Electrica, pe baza recomandarilor intermediarului autorizat.

Tranzactionarea pe Bursa a acestor pachete detinute de Electrica la filialele sale de distributie va asigura finantarea programului de investitii al societatii, se mai precizeaza in comunicat.

C.S.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News