Grupul Wilo - recunoastere mondiala pentru initiativele de sustenabilitate si protectie a mediului

Advertorial
Joi, 10 Septembrie 2020, ora 17:22
7224 citiri
Grupul Wilo - recunoastere mondiala pentru initiativele de sustenabilitate si protectie a mediului

Wilo se numara printre cei #50ClimateLeaders din lume selectati de Natiunile Unite si de Bloomberg

Grupul Wilo, un jucator global in sectorul pompelor de inalta tehnologie, se numara printre cei 50 de lideri mondiali ai protectiei mediului selectati in baza celor 17 principii de sustenabilitate ale Natiunilor Unite, pentru proiectul "50 Sustainability & Climate Leaders".

"Suntem onorati sa fim parte din aceasta initiativa. Lider mondial in dezvoltarea industriei de pompe, Grupul Wilo se angajeaza sa eficientizeze sistemele de management al apei si sa imbunatateasca standardele globale de trai, obiectiv pe care il consideram esential intr-un moment in care ne confruntam cu schimbari extreme de clima." - explica Oliver Hermes, Presedinte si CEO al Grupului Wilo.

Oliver Hermes, Presedinte si CEO al Grupului Wilo in noua fabric inteligenta din Dortmund, proiectata conform celor mai inalte standarde din industrie

"Garantia tehnologiei avansate de pompare a apei, eficienta energetic, esentiala pentru un viitor mai curat si protejat, se afla in centrul actiunilor de extindere ale Wilo. Investitiile recente, facute in Romania la nivelul noului hub regional, de unde sunt coordonate activitatile din Europa de Est, se inscriu pe linia strategica de sustenabilitate a Wilo Group, ca parte dintr-un plan global, responsabil fata de oameni si mediu. Sarbatorim aceasta distinctie primita din partea Natiunilor Unite reconfirmandu-ne zi de zi angajamentul pentru furnizarea de solutii moderne si ecologice. Protejarea mediului este o prioritate pentru fiecare echipa si fiecare proiect Wilo."- Gabriel Nita, Managing Director Wilo Romania & Moldova.

"Este imperativ ca pana in 2025, 100 milioane de oameni sa aiba acces mai bun si de durata la apa curata", adauga Oliver Hermes, Presedinte si CEO al Grupului Wilo. "Produsele, sistemele si solutiile noastre contribuie la oferirea accesului la apa intr-o maniera inteligenta si prietenoasa cu mediul, pentru oamenii din intreaga lume".

Pompele sunt responsabile pentru aproximativ 10% din energia consumata global. Prin simpla inlocuire a tehnologiilor depasite, Grupul Wilo ar putea salva pana la 246 TWh- echivalentul consumului inregistrat de 80 de centrale pe baza de carbuni.

O politica responsabila in inima practicii de business

Companiile selectate pentru initiativa "50 Sustainability & Climate Leaders" au deja o voce puternica in dezbaterile globale privind problemele de mediu si schimbarile climatice.

"Luam o pozitie hotarata in probleme de protectie a mediului, energie si resurse eficiente, precum si transformare digitala. Impreuna cu reteaua noastra globala de parteneri, ne orientam catre solutii de viitor pentru un mediu protejat si curat si le aducem in centrul dialogului cu liderii de opinie, politicienii, corporatiile si ONG-urile. Responsabilitatea fata de mediu constituie o politica de business de care tinem cont cu strictete in toate actiunile noastre", completeaza Oliver Hermes.

Transformarea digitala ca oportunitate de sustenabilitate

"Companiile implicate in campania << 50 Sustainability & Climate Leaders >> aduc tema protectiei mediului in inima business-ului si sunt experte in transformarea planurilor in realitate." spune Paolo Emilio Zanini, CEO TBD Media Group si initiatorul campaniei.

"Transformarea digitala faciliteaza calea catre o economie cu un impact cat mai redus asupra mediului si de aceea ar trebui sa fie vazuta ca o oportunitate pentru a pune accentul pe sustenabilitate si protectia mediului", spune Oliver Hermes.

"Am incredere ca impreuna putem incetini efectele incalzirii globale. Prin acest scurt documentar al Wilo speram sa-i incurajam pe ceilalti sa promoveze actiunile de sustenabilitate si protectie a mediului dincolo de limitele companiei si de granitele tarilor", concluzioneaza Presedintele si CEO-ul Grupului Wilo.

Investitie recenta de 6,9 milioane de euro in Romania

De curand, Wilo a finalizat de curand noul sediu al companiei in Romania. Cladirea inteligenta din Soseaua Odai 24, Otopeni, adaposteste Hub-ul Regional de unde operatiunile companiei vor fi gestionate pentru 10 tari. Astfel, dupa 18 luni de la demararea proiectului de constructie, prin noua locatie cu birouri moderne construite pe o suprafata de 1800 mp si spatii pentru servicii de depozitare, asamblare si reparatii, extinse pe 2700 mp, Romania devine un centru important de coordonare a activitatilor logistice si de asamblare ale Wilo din zona europeana, certificat de Grupul Wilo SE. Mai multe detalii despre investitia in proiectele din Romania, aici.

Afla aici mai multe informatii despre initiativa "50 Sustainability & Climate Leaders" si urmareste video-ul Wilo pentru detalii privind actiunile companiei pentru un viitor sustenabil.

# # #

Despre Wilo Romania

Wilo Romania face parte din grupul Wilo SE - producator premium in domeniul pompelor si sistemelor de pompare pentru instalatiile de incalzire, climatizare si racire, alimentarii cu apa si evacuarii apei uzate. Produsele Wilo sunt inalt tehnologizate, prezinta usurinta in utilizare si eficienta energetica, standarde inalte confirmate si de apartenenta la organizatiile REHVA (www.rehva.eu) si AHCA (Agency for Health Care Administration).

Fondata in 1872, ca fabrica de produse din cupru si alama de catre Louis Oplander, compania are, in 2020, 7.500 de angajati, in reprezentante din mai mult de 60 de tari. In Romania, Wilo este prezenta din anul 1998.

Contact Media:

Mariana Corlaci

Marketing Manager Wilo Romania Ioana Cristea (Barbu)

Marketing Director Kite Agency

Tel: +40 749 031630

Email: mariana.corlaci@wilo.com

Tel: +40 749 885 210

Email: ioana@bright-kite.ro

Site: wilo.com/ro Facebook: @wiloinromania Linkedin: Wilo Group

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...